Pardubickí žrebci v Trnave

DSC_2054
08.05.2014

V treťom kole ČLAF Trnava Bulldogs privítala Pardubice Stallions. Oba tímy sa spolu stretli už v prvom kole, ktoré vyhrala Trnava a preto sa očakávalo, že Bulldoci víťazstvo obhája aj na domácej pôde. Do zápasu snáď najviac zasahovali poveternostné podmienky, kvôli nepriaznivému vetru boli oba tímy nútené voliť najmä runové hry či screeny.

Zápas otvorila kick offom Trnava, ktorá vyhrala coin toss a vybrala si právo voľby v druhom polčase. Pardubice v úvode zápasu len ťažko získavali yardy a preto sa rozhodli pre field goal. Kicker Jan Louženský (#25) priniesol prvé 3 body, ktoré sa na dlhú dobu stali jediným ziskom Stallions. Po zvyšok hry sme tak mohli sledovať úspešné akcie najmä na strane Trnavy. Ešte počas prvej štvrtiny najprv posledné inches úspešne prekonal Ivan Klementovič (#28) a dostal Trnavu do vedenia 06:03. Nepodarený snap Trnave zabránil pridať pri potvrdzovaní ďalší bod.

DSC_1900

Stallions svoju ďalšiu hru síce začali sľubne, no po ukážkovej interception Joey Koppa (#1) loptu znova získala Trnava. Následne na to sa Trnavskému QB Borisovi Bútorovi (#7) podarilo nájsť si medzi hráčmi voľnú cestu a prihrať loptu na Martina Pargáča (#42). Ten zdolal zvyšných cca 20 yardov a Trnava si tak pripísala ďalších 6 bodov. Ani ďalšia konverzia však nebola úspešná a tak skóre na konci prvej štvrtiny zostalo 12:03 v prospech Trnavy.

DSC_1991

Koncom druhej štvrtiny sa Trnave podaril fumble. Aj keď sa vďaka nepodarenej akcii museli Bulldoci posunúť hlboko do poľa, tretí down priniesol dlhý 85-yardový pass na Michala Lörinzca (#86) a ďalší touchdown pre Trnavu. Ani tretí pokus Trnavy o potvrdenie ale nebol úspešný, Ivan Klementovič bol s loptou zastavený a tak na konci prvého polčasu Trnava viedla 18:03.

V tretej štvrtine sme videli urputnú snahu Trnavy, ktorá opakovane bojovala o posledné inches, aby získala prvý down a mohla sa približovať smerom k súperovej end zóne. Za zmienku určite stojí kúsok Trnavského QB, ktorý v 4. downe preskočil súperovu lajnu a pretlačil tak Trnavu len asi 3 yardy od goal line Stallions. V nasledujúcich akciách bola Trnava penalizovaná za zdržovanie hry a posunula sa na 6 yardovú líniu. QB Boris Bútora (#7) využil prázdny priestor na ihrisku a sám doniesol loptu do end zóny. Vydarený pass na Martina Pargáča (#42) ukončil sériu neúspešných trnavských konverzií a na konci tretej tretiny tak Bulldoci zvýšili svoj náskok na 26:03.

DSC_1938

Aj posledná štvrtina začala úspešnejšie pre hráčov Trnavy. Michal Lörincz (#86) síce zachytil dlhý pass, no keďže Trnava sa dopustila faulu (offensive holding), touchdown neplatil. Vzhľadom na priveľkú vzdialenosť, ktorá Trnave ostávala na získanie prvého downu, museli Bulldoci puntovať. Punt zachytila Trnava a Pardubice rozohrávali z približne 5 yardovej vzdialenosti. Pre opakované zdržiavanie hry sa Pardubice museli posúvať na polovičnú vzdialenosť, až nakoniec rozohrávali zo vzdialenosti cca 1,25 yardu. Tieto podmienky využil Jakub Fančovič (#34), ktorému sa podarilo sackovať QB Stallions v ich vlastnej end zóne a safety prinieslo Trnave ďalšie dva body a úpravu skóre na 28:03.

Onedlho na to Trnava znova skórovala. TJ Arndt (#4), ktorý zvyčajne hráva za Trnavu na pozícii QB tento krát nastúpil ako WR. Po vydarenom passe dobehol s loptou do end zóny a pripísal Trnave ďalšie body. Ján Pavlovčík (#16) kickom potvrdil a zhruba 6 minút pred koncom zápasu Bulldoci viedli 35:03. Posledné minúty zápasu boli sily na ihrisku vyrovnané. Najskôr sa podarilo fumblovať loptu Trnave. Avšak hneď v ďalšej akcii stratil loptu aj Trnavský RB a tento krát sme videli fumble na strane Pardubíc. Vďaka tomu sa zopakoval scenár z predchádzajúceho vzájomného stretnutia a Pardubice si znova pred koncom zápasu na svoje konto pripísali ešte jeden touchdown, po takmer 40 yardovom rune Petra Shejbala (#38). Po úspešnom kicku Jana Louženského (#25) sa rozdiel ešte znížil. Zápas sa tak skončil očakávanou výhrou Trnavy. Bulldoci porazili Stallions 35:10, čím ešte zvýšili bodový rozdiel z predchádzajúceho zápasu (43:21).

DSC_2069

Partneri