Mudbowl 2014 – Bulldoci v Brne

DSC_2682
15.05.2014

Kto tam nebol, neuverí. Najprv vrúcne privítanie medzi trénerom Andersonom a QB Alligators Garzom a potom už len prosebné pohľady na oblohu, či prestane pršať alebo nie. Platila tá druhá varianta. Dážď vytrvalo padal ďalej a dokonca čím ďalej, tým intenzívnejšie. Trávnik po chvíli vyzeral ako terén na podujatí „Bahno 2014“.

DSC_2110

Hneď od začiatku bolo jasné, že dnes sa bude hrať runový futbal. Lopta sa totiž šmýkala nielen pri snape, ale aj quarterbackom a nehovoriac o receivroch. Kto je vyznávačom klasického „old school“ futbalu si v nedeľu prišiel na svoje. V podstate 95 % snapov bola behová hra a občasný pass, ktorý bol väčšinou nezachytený. Napriek tomu sa našim receivrom podarilo zachytiť niekoľko passov a najmä Jozef Klokner odohral veľmi dobrý zápas.

DSC_2870

Z celkových 3 TD, ktoré padli za celý zápas, sa prvé udiali hneď na začiatku zápasu. Trnava skórovala zo svojho prvého drivu, Alligators hneď z nasledujúceho. Od tej doby na ihrisku začala pozemná bitka, kde dominovali obe obrany. Spôsobené to bolo najmä neustálym dažďom a zhoršujúcimi sa podmienkami na ihrisku. Dážď v tejto fáze hry len naberal na intenzite. Ihrisko začalo byť tak premočené, že vznikali kaluže a povrch sa stával extrémne šmykľavý, čo určite nevyhovovalo žiadnemu z hráčov. Možnosť reagovať na zmenu smeru súpera bola minimálna a väčšinou skončila pošmyknutím alebo pádom.

DSC_2250

Po prestávke sme zaznamenali zmenu na strane Brna, ktoré definitívne vymenilo QB-ho, keď Fernieho Garzu nahradil Tomáš Fortelný. Táto zmena priniesla najmä zvýraznenie snahy o behovú hru častokrát konanú samotným Fortelným. Trnava sa pokúšala presadiť passovou hrou, keďže smerom po zemi sa pre obe strany presadzovalo veľmi ťažko. Brno zostalo pri behovej hre o čom svedčia aj štatistiky zo zápasu. Brno malo 4 pokusy vzduchom, ani jeden zachytený, naopak Borisovi Bútorovi a jeho receivrom sa podarilo skompletovať až 13 pokusov z 19 s celkovým ziskom 130 yardov. Práve tento faktor spolu s nepriestupnou obranou Bulldogs sa ukázal ako kľúčový pre naše víťazstvo.

DSC_2399

V čase 6:20 v 3. štvrtine, 8 yardovou prihrávkou našiel Boris Bútora Michala Lorincza a stanovili skóre na konečných 12:6. Zostatok tretej štvrtiny a celá štvrtá sa niesla v znamení behovej hry a snahy o vyrovnanie zo strany Alligators. V tejto fáze zápasu najviac dominovali obrany a najmä tá trnavská, keď sa jej podarilo trikrát za sebou zastaviť Brno s minimálnym ziskom pričom posledný drive začínali Alligators po fumble na 18-yardovej línii pred našou endzónou. Našťastie opäť zafungovala naša obrana a Dominik Kubica zachytil jednu zo štyroch prihrávok Alligators za zápas a vrátil tak loptu trnavskému útoku. Ten už kontroloval priebeh drivu a tak po poslednom zakľaknutí sme mohli osláviť dôležité a naozaj tvrdo vybojované víťazstvo nad Brnom.

Partneri