Bulldogs vs Alligators – ideme do play off!

04.06.2015

Začiatok duelu s Aligátormi bol už tradične z dôvodu meškania sanitky o pár minút posunutý. Hŕstka fanúšikov, ktorá si v toto sobotné popoludnie 29.05.2015 našla cestu na Energo, bola v skvelej nálade, pretože nikto si nepripúšťal žiadne komplikácie a očakávali sme jednoznačné a vysoké víťazstvo. S blížiacim sa záchranným vozidlom mohol zápas tesne po 14-tej konečne začať.

Úsmev na perách nám však dlho nevydržal. Dôvodom bolo zranenie opory zadných radov – Jozefa Nádašského hneď v úvode stretnutia, po ktorom hraciu plochu opustil na nosidlách a do ďalšieho priebehu už nezasiahol. Veríme, že Jožko bude čoskoro v poriadku. Vzápätí sa nám vrásky prehĺbili ešte viac, keď náš súper dokázal skórovať TD hneď vo svojom prvom drive.

Po tejto studenej sprche bolo na nás, ako odpovieme. Ešte do konca úvodnej štvrtiny sme dokázali vyrovnať zásluhou spomínaného nováčika v našom drese – Raymonda Bradleyho. Pokoj do našich radov čiastočne vrátil v úvode 2.štvrti opäť Ray svojím druhým TD behom. Do konca prvého dejstva, sa už nič vážnejšie nestalo. Polčasové skóre 13:7 bolo pre nás priaznivé, ale vonkoncom nám nedávalo pocit istoty.

18

Pätnásťminútovú pauzu sme využili lepšie ako náš súper, pretože v druhom polčase bol výkon našich chlapcov o poznanie koncentrovanejší a presvedčivejší. V tretej štvrtine sme dokázali skórovať hneď trikrát a predčasne tak rozhodnúť o našom triumfe. O dva zárezy sa postaral nezastaviteľný Ray a za zmienku stojí hlavne jeho druhý TD, po 51y run-e. Celková bilancia nášho RB prekonala aj tie najoptimistickejšie očakávania. Z trinástich behových pokusov získal 140y a fantastické štyri TD.

21

Bodku za treťou štvrtinou dalo duo Bútora – Moore po ukážkovej spolupráci. Boris po posledných nie príliš oslnivých výkonoch konečne ukázal, prečo mu patrí titul najlepšieho slovenského QB. Do štatistík si síce pripísal len jeden TD pass, ale nahádzaných tristo yardov a skompletovaných tridsať prihrávok dali zabudnúť na posledné slabšie týždne. V záverečnej štvrtine si oba celky pripísali po jednom TD. Na našej strane bol jeho autorom Adam Kuruc po krátkom behu.

Konečné skóre 41:14 bolo zaslúžené. Počas celého zápasu sme boli lepším celkom. Samozrejme ani tentoraz nezabudneme na výkon obrany. Dve zachytené interceptions a tri forced fumbly nepotrebujú ďalší komentár. A to aj napriek nútenému striedaniu Johna Bookera v priebehu druhej štvrtiny. Obrana stabilne podáva výborné výkony a nájsť menovite výnimočného hráča býva nesmierne ťažké. Predsa ale treba vyzdvihnúť jedno meno – Lukáš Vittek odohral výborný zápas. Sám si do štatistík mohol pripísať dva forced fumbly a jeden INT.

Partneri