Rubrika: Správa o stave Bulldogs

19.04.2016

Hlavný tréner Bulldogs John Booker, opäť hodnotí posledný zápas a čo to spomenie aj o tom nasledujúcom:

 

V minulom článku sme rozprávali o tom, čo všetko bude treba, aby sme porazili Příbram. Našťastie pre nás sa nám darilo plniť viacero z týchto úloh, vďaka čomu sme vyhrali. Útok bol efektívny, ako ešte v tejto sezóne nebol. Účinná bola tak behová, ako aj passová hra. Ivan Klementovič #28 ako aj Ja Vontae Hence #4 mali skvelý zápas. Taktiež sa nám darilo zapojiť do hry aj iných hráčov. Michal Lorincz #86 a Boris Bútora #7 zachytili TD a je veľmi pravdepodobné, že budú v budúcnosti viac vyťažovaní.  Ak spomíname úspechy uvedených hráčov, nebolo by to možné bez našej skvele hrajúcej Offense line, ktorej sa darilo chrániť nášho Quarterbacka a otvárať priestor pre running backov na behanie. Naša offensive line bola tou najdominujúcejšou časťou nášho tímu. Příbram má vo svojich radoch amerického Linebackera a slovenskí hráči robili skvelú prácu pri jeho blokovaní. Ako tréner som veľmi spokojný s tým, ako sa v tomto zápase ukázalo zlepšenie našej offensive line. Keď sme hrali v príprave s Budapešť Cowbells, tiež mali amerického defenzívneho hráča, ktorý nám v tom čase robil veľké problémy. V tomto zápase sme zmenili niekoľko vecí a našli spôsob ako ho blokovať a ja oceňujem túto skúsenosť. Na jej základe pochopili hráči, že v podstate môžu blokovať kohokoľvek. Samozrejme, že stále máme veľa vecí, ktoré môžeme zlepšovať a tvrdo pracujeme na zlepšovaní našej sebadôvery, schopnosti byť úspešný a hlavne byť konzistentný v útoku.

Na druhej strane naša defenzíva síce hrala častokrát veľmi dobre, ale boli sme výrazne nekonzistentní. Do zápasu išla defenzíva naozaj nabudená. Toto viedlo k množstvu zbytočných chýb, čo dovolilo Bobcats skórovať. V momente, ako sa defenzíva ustálila, začala zastavovať ich progres. Neskôr sme opäť dovolili súperovi skórovať, a tak musíme viac popracovať na dohrávaní celého zápasu. Mám za to, že útok zvládol záver zápasu oveľa lepšie ako obrana. Čo som si však všimol na našej obrane, a považujem to za výrazne pozitívne, že hráči majú chuť hrať s vášňou a tvrdo jeden pre druhého. Kľúčovým bude vedieť ustáť tieto emócie, ovládnuť ich a využiť ich k správnemu naplneniu herného plánu a tvrdej hry. Na strane obrany sa musíme stále zlepšovať, aby sme dosiahli toho, čo si myslím, že sme schopní dosahovať. Toto zlepšenie musí prameniť aj odo mňa samého ako trénera. Musím sa zlepšiť v tom, ako naučiť hráčov dostať sa na správne pozície, aby boli úspešní. Náš systém obrany je nový a hráči sa ho stále učia. Musím zlepšiť schopnosť ako naučiť hráčov kam ísť, ako sa tam dostať, a čo urobiť keď sa na to správne miesto dostanú. Ja som presvedčený o tom, že sa môžeme zlepšiť a už teraz sa teším ako sa zlepšíme na tohto týždňových tréningoch.

Special teams sa pomaly zlepšujú od začiatku sezóny. Michal Lorincz #86 robil perfektnú prácu pri kick-off-e a darilo sa mu kopať lopty ďaleko do poľa súpera. Musíme však zapracovať na pokrývaní súpera, aj keď musím povedať, že oproti predsezónnym zápasom sme sa výrazne zlepšili. Celý zápas sme nepuntovali, takže v tomto smere neviem posúdiť, či prišlo k zmene. Naše potvrdzovanie touchdownov bolo oveľa lepšie, ako predtým a taktiež sa nám darilo v kick returnoch získavať celkom slušné porcie yardov. Celkovo môžeme povedať, že naše special teams mali priemerný deň. V zápase sa nám podarilo urobiť jednu kritickú chybu a pri onside-kicku sme darovali Příbrami loptu, ale toto je niečo, čo sa dá zmeniť tento týždeň na tréningoch.

Tím pracoval naozaj tvrdo a hral dosť dobre na to, aby bol schopný kontrolovať zápas po väčšinu času. Avšak, ak chceme vyhrať v nasledujúcom zápase, musíme sa zlepšiť. Čaká nás zápas s Prague Black Panthers. Hrali sme s nimi vyrovnané zápasy, ale nikdy sa nám ich nepodarilo poraziť. Rovnako sme vždy skončili v play-off prehrou s čiernymi pantermi. Za posledných 5 rokov vždy vyhrali Czech bowl a som presvedčený, že sú naozaj dominantný tím. Tento rok sa však v ČLAF veci menia a vo všetkej úcte k PBP verím, že tento rok je v lige oveľa viac vyrovnanosti. Som naozaj hlboko presvedčený, že každé jedno kolo, môže ktokoľvek poraziť kohokoľvek. Liga je veľmi vyrovnaná, čo sa ukázalo pri výhre Lions nad PBP na začiatku ligy. Každý zápas je plný súťaživosti a tento nebude výnimkou. Som presvedčený, že uvidíme veľmi sústredený výkon od PBP. Vzhľadom na skutočnosť, že hrajú v AFL, nie často využívajú ich najlepších hráčov v českej lige, no som na 100 % presvedčený a očakávam, že sa v sobotu proti nám postaví AFL tím. Teda samozrejme bez amerických importov.

Víťaz tohto zápasu bude ten tím, ktorý dokáže byť viac disciplinovaný a hrať fyzicky. V obrane budeme musieť zlepšiť run defense. PBP majú v Honzovi Dundáčkovi  #11 veľmi talentovaného QB-ho a ich útok stojí na tom, ako zahrá on sám. Zastaviť ho, bude prvý krok k úspechu. Náš front 7 bude musieť hrať veľmi silovo! PBP ťaží z toho, že hráva AFL a nadobudnuté skúsenosti z hrania na vyššej úrovni ich posúvajú ďaleko dopredu.  Toto je najviac vidieť, na strane útoku ako aj obrany, práve na hráčoch oboch lines (OL aj DL). Hrajú najrýchlejšie v Českej republike, a ako u nás, aj u nich je kľúčom k úspechu hra OL a DL. PBP musí smerovať a pozerať k finále a ja viem, že sa moji hráči tešia a sú nedočkaví, opäť si zahrať proti tak talentovanému útoku.

Obrana PBP je vybudovaná rovnako, ako ich útok. Majú výnimočného hráča, Karola Augustu #45, ktorý je vodcom ich obrany.  Rovnako majú talentovaného defenzívneho linemana, ktorý vie hrať veľmi tvrdo a veľmi fyzicky. Bude naozaj dôležité a nutné, aby naša OL hrala na technicky vysokej úrovni a disciplinovane. Rovnako aj my máme skvelých hráčov a  naozaj sa teším, že budeme hrať celý zápas. Naposledy sa nám to takmer úplne podarilo, no nakoniec sme dokázali vyprodukovať jeden turnover (pozn. strata lopty). Dúfam, že tento zápas sa nám podarí hrať počas všetkých 4-och štvrtín. Kľúčová v tomto zápase bude naša schopnosť blokovať ich front 7 a schopnosť PBP pokryť našich „skillových“ hráčov (pozn. QB, WR a RB). Ktorémukoľvek tímu sa toto podarí lepšie, bude mať výrazne bližšie k úspechu v tomto zápase.

Ak by som to zhrnul, toto je ďalšia príležitosť pre náš tím sa zlepšiť. Veľa sme hovorili o kvalite nášho súpera tento týždeň, ale nakoniec sme sa vždy vrátili k sebe samým, k Bulldogs. Jediné čo dokážeme skutočne ovplyvniť, sme my sami a to čo robíme. Bez ohľadu na to, kto je náš súper, jediné čo môžeme, je hrať náš futbal a to ostatné príde samo. Ako tím nesmieme lietať v oblakoch a musíme naďalej tvrdo pracovať, musíme ďalej pokračovať v rúbaní dreva, ako to u nás hovoríme. Bez ohľadu na to, v akej situácii sa nachádzame, musím ďalej pokračovať v rúbaní stromov a to sa bez sekania dreva nedá. Bez ohľadu na veľkosť stromu, ak použijete správnu sekeru, ktorá je dostatočne ostrá, akýkoľvek strom môžete zoťať….AK BUDETE STÁLE SEKAŤ A SEKAŤ!!!

 

John Booker

Partneri