PREVIEW: BULLDOGS – PRAGUE BLACK PANTHERS

16-04-23 - PBP-BUL-06
06.04.2017

V prvom kole Bitters ligy utrpela Trnava hrozivú prehru od Pardubických Stallions. Bulldogs si naozaj verili na Stallions, ale prebudenie z toho sna prišlo hneď v prvej štvrtine, kedy sa Stallions  sériou troch touchdownov dostali do vedenia 19:0 a zápas bol takmer rozhodnutý. Horšia, ako tento výsledok, bola pozápasová bilancia zranených hráčov. Číslo sa zastavilo na hodnote 12 a po zápase nebolo skoro nikomu do reči, čo bude ďalej. Najhoršie je to, že väčšina zranených by potrebovala minimálne niekoľko týždňov rekonvalescencie. Prečo to píšem? Pretože niekde tam sa možno začne odvíjať nový príbeh tohoročných Bulldogs. Bulldogs snáď dosiahli dno svojej tohoročnej tragédie, keď po troch odohraných zápasoch majú reálne zranených 20 hráčov, čo je takmer polovica kádra Bulldogs. Je pravda, že určitá časť zo zranených bude hrať proti Black Panthers, ale sami dobre viete, aké to je hrať so zraneniami.  Bohužiaľ, veľká časť zranených má vážne zranenia, pri ktorých je otázne či ešte tento rok zasiahnu do kolotoča Bitters ligy a sú aj takí, ktorí môžu túto sezónu odpískať. Horšia situácia ako tá, v ktorej sú Bulldogs teraz, ešte v ich histórii klubu nenastala. A horšie od tohto môže byť len to, ak by neboli schopní dohrať ligu ako takú. Bulldogs v tomto smere nezostáva nič iné, ako sa zomknúť, bojovať a bojovať a bojovať. Bojovať jeden za druhého, bojovať za klub, za Bulldogs a všetkým dokázať, že sú nezdolný kolektív s tým pravým Bulldogs srdcom. Presne takým srdcom, ako ho má #69 Marek “Buco” Brestovanský, ktorého nedeľné zranenie pravdepodobne stálo celú kariéru.

16-04-23 - PBP-BUL-14

Prague Black Panthers naopak prídu v dobrej nálade, keďže dominantným spôsobom porazili svojich najväčších rivalov Prague Lions a všetkým ukázali, že tento rok chcú, aby Bitters ligu ovládlo len jedno zviera, okrídlený čierny panter. Hráči PBP si môžu oddýchnuť od rakúskej ligy, ktorá spolu s tou českou, vytvárala naozaj tlak na celkovú organizáciu PBP v minulých rokoch. PBP nedokázali nadviazať na predminuloročnú formu v AFL a, bohužiaľ, vypadli z najvyššej rakúskej ligy. Manažment klubu sa rozhodol, že radšej odídu z Rakúska, ako by mali hrať druhú najvyššiu ligu a nahradili ju Európskou ligou. Jej program je výrazne jednoduchší, ako tie, na ktoré boli Panthers zvyknutí z minulých rokov (3 zápasy základnej časti, oproti 10 v AFL). Preto si myslíme, že sa Panthers rozhodli opäť dominantne ovládnuť Bitters ligu a nepripustiť žiadne pochybnosti, kto je v Čechách najlepším tímom. Ich výkon proti Lions to jednoznačne preukázal. Dominantná obrana, výborná ofenzívna a defenzívna lajna, skvelý behový útok, občas podporený dobrou rukou quarterbecka #11 Jána Dundáčka dáva tušiť, že Bulldogs to vôbec nebudú mať jednoduché.

16-04-23 - PBP-BUL-17

Bulldogs sa v prvom rade budú snažiť zlepšiť svoj výkon na všetkých postoch. Napriek zdecimovanému kádru, Bulldogs urobia všetko preto, aby ukázali, že vedia bojovať a biť sa o každý centimeter nového ihriska na Slávii, kde sa Bulldogs tento rok usadili. Jednoznačne, je potrebné zlepšiť výkon na Line of scrimmage a dodržiavať trénerove pokyny. Nedisciplinovanosť v prvej štvrtine stála Bulldogs zápas a kým sa Bulldogs proti Stallions zobudili, bola polovica zápasu za nami a skóre 39:0 v prospech domácich. Druhý polčas Bulldogs, najmä na strane defenzívy, ovládli a aj vďaka tomu vyhrali polčas 0:7. Samozrejme, že Stallions mali v hlavách svoje vedenie, ale to neznižuje výkon Bulldogs v druhom polčase. Je veľmi dôležité, aby Bulldogs v obrane dokázali nadviazať na tento výsledok. Bude to kľúčové pre vývoj v nasledujúcom zápase. Strata starterov je možno príliš citeľná, ale to neznamená, že Bulldogs sa vzdajú dávno pred tým, ako vstúpia na ihrisko.

Príďte v sobotu na zápas majstrov, na zápas Dávida s Goliášom a nech sa celou Sláviou nesie povestné BUUUUUULDOOOOOGS!!!!

Partneri