SEZÓNA 2019 – ČO NÁS ČAKÁ A NEMINIE

Bulldogs-Warriors_Pribila-9
20.01.2019

Sezóna roku 2019 sa nezadržateľne blíži a všetky tímy rozbehli prípravu na novú sezónu, vrátane Bulldogs. Ako úradujúceho majstra čaká Bulldogs ťažšia sezóna. Vždy je ľahšie titul získať, ako ho obájiť. Najmä, ak v tomto roku sa bude hrať o novú trofej, s novým menom a novou prestížou. Je jedno koľko titulov ste vyhrali, byť prvý víťaz Chuck Bednarik Trophy je neopakovateľná výzva. Cesta k tomu momentu, keď tím zdvihne nad hlavu vytúžený pohár je však dlhá a neľahká. Včera prebehlo zasadanie asociácie, kde sa s konečnou platnosťou rozhodlo o formáte ligy na rok 2019.

Tento ročník bude obohatený o jeden tím, do ligy sa vracia Bratislava Monarchs, na ako dlho, to je pri tomto tíme vždy otázne. Tým pádom budeme mať ligu o 6-tich tímoch. Bulldogs, Warriors, Steelers, Knights, Patriots, doplnený o Monarchs, tvorí zároveň aj ranking pre túto sezónu.

Liga bude štartovať posledný marcový víkend (30.-31.3.) a základná časť uzavrie posledné kolo v polovici júna (15.-16.6.). Play –off odohrajú najlepšie štyri tímy základnej časti, systémom 1. so 4. a 2. s 3. Víťazi oboch zápasov postúpia do SLOVAK BOWL-u s poradovým číslom V. Ten sa odohrá premiérovo vo Zvolene na Mestskom futbalovom štadióne, ktorý prešiel dva roky dozadu rekonštrukciou. Pevne veríme, že to bude skvelý futbalový sviatok v tomto meste.

Systém ligy bude nasledovný (je dôležité ho vysvetliť, aby bol čitateľný pre fanúšikov). Napriek tomu, že bude 6 tímov, neodohrá sa liga systémom 10 zápasov základnej časti (teda každý s každým doma/vonku). Tímy odohrajú v základnej časti 8 zápasov, pričom Bratislava Monarchs, z dôvodu svojej účasti v AFL DIV I, požiadala o možnosť odohrania iba 4 zápasov. Z tohto dôvodu bude bratislavský tím vstupovať do sezóny už so štyrmi prehrami a najlepšie môže skončiť s rekordom 4-4 (ak porazí všetkých súperov v zostávajúcich zápasoch). Všetky ostatné tímy odohrajú osem zápasov základnej časti s tým, že všetky tímy budú mať štyri domáce zápasy a štyri zápasy vonku. Takto vyzerajú súperi jednotlivých tímov:

Bulldogs sa stretnú s Warriors, Patriots a Steelers (doma/vonku) a po jednom zápase odohrajú s Knights (vonku) a Monarchs (doma).

Warriors budú mať za súperov Bulldogs, Steelers a Knights (doma/vonku) a po jednom zápase s Patriots (vonku) a Monarchs (doma)

Steelers čakajú tento rok  Bulldogs, Warriors, Knights a Patriots (doma/vonku); Steelers sa ako jediný tím v roku 2019 nestretnú s Monarchs

Knights odohrajú „dvojzápas“ s Warriors, Steelers a Patriots a po jednom zápase s Monarchs (vonku) a Bulldogs (doma)

Patriots zmerajú svoje sily s Bulldogs, Steelers a Knights (doma/vonku) a s Monarchs (vonku) a Warriors (doma)

Monarchs sa v rámci svojich „štyroch“ zápasov stretnú s Knights a Patriots (doma) a Bulldogs a Warriors (vonku)

Ak by sme sa pozreli na tabuľku podľa rankingu na základe výsledkov minulej sezóny, tak na základe horeuvedeného vyzerá takto:

 

V P skóre %
Bulldogs 0 0 0 0 0.000
Warriors 0 0 0 0 0.000
Steelers 0 0 0 0 0.000
Knights 0 0 0 0 0.000
Patriots 0 0 0 0 0.000
Monarchs 0 4 0 -140 0.000

 

Monarchs, vzhľadom na náročnosť zahraničnej súťaže, ktorú považujú za svoju prioritu, budú mať určite veľmi náročný schedule, keďže im to vychádza na niekoľko mesiacov bez voľného víkendu (možno Veľkú noc budú mať pauzu), prípadne budú musieť odohrať niektorý víkend tzv. „dvoják“, teda dva zápasy za jeden víkend. Uvidíme, ako sa s tým vysporiadajú a či sa im podarí dosiahnuť v prvom rade na postup do play off. Splniť takýto cieľ pre nich bude znamenať, že každý zápas bude „must-win“.

Čo sa týka reprezentačných programov, môžeme zatiaľ povedať len toľko, že program bude viac než nabitý. Podrobnejšie informácie Vám prinesieme až keď ich sami budeme vedieť. Čo však môžeme prezradiť je, že sa bude týkať tak juniorskej, ako aj seniorskej reprezentácie. Podstatnou správou pre pôsobenie na medzinárodnom poli je, že konečne sa stabilizovala situácia okolo IFAF (International Federation of Football Asossiations) a rozkol, ktorý vládol v tejto oblasti niekoľko rokov sa podarilo súdnym rozhodnutím odstrániť.

Pevne veríme, že tento ročník bude ešte o niečo atraktívnejší, diváci si prídu na svoje a dokážeme vytvoriť nielen po organizačnej stránke, ale aj po futbalovej stránke lepší zážitok pre všetkých našich fanúšikov, ktorí zavítajú nielen na domáce zápasy, ale pocestujú s nami aj na „výlety“ k iným tímom.

Partneri