PREVIEW BULLDOGS – PATRIOTS

DB__1889
03.04.2019

Prvý zápas nového ročníka ligy je pre každý tím viac či menej „rozpačitý“. Akokoľvek môžete mať dobrú prípravu alebo odohrať prípravné zápasy, nikdy to nebude mať tú atmosféru ako samotný zápas. Tie momenty, keď idete na trávnik a už viete, že za pár sekúnd to začne, prežívajú hráči veľmi vypätý pocit. Trénovali ste, obetovali prvé posledné, odriekali si zábavu a venovali tomu more času a najbližších pár hodín Vám buď prinesie radosť z odvedenej práce alebo prinesie sklamanie a otázku, kde ste spravili chybu.

DB__1917

Bulldogs si toto všetko uvedomujú a aj napriek tomu, že nastúpia proti papierovo najslabšiemu súperovi Zvolenu Patriots, snáď nepodcenia situáciu. Zvolen, napriek akýmkoľvek problémom, vždy hral so srdcom a jeho hráči boli ochotní obetovať na ihrisku prvé posledné. Súper, ktorý má takéto vlastnosti, je papierovo slabší a „môže“, namiesto „musí, býva vo väčšine prípadov ten najnepríjemnejší súper. Na druhej strane majú Bulldogs vo svojich radoch dostatok skúsených hráčov, ktorí si prešli podobnými situáciami a ktorí zvládali psychicky náročnejšie zápasy. Zvolen má výhodu prvého zápasu za sebou, Bulldogs idú do prvého zápasu sezóny a aj to môže byť nejaký faktor. Aj keď skúsenejší trnavský tím by to papierovo mal zvládnuť.

Zvolen proti Nitre síce prehral 6:46, ale dôvodom bol najmä menší počet hráčov schopných nastúpiť na ihrisko a chýbajúce skúsenosti u mladých hráčov. Nitre sa darilo, najmä v druhom polčase, fyzicky dominovať nad Patriots a koniec koncov aj skúsenosť QB Nitry, Borisa Bútoru, priniesla svoje ovocie. Ťažko hodnotiť, či bol lepší útok alebo obrana Zvolena, hlavne na základe prvého zápasu. No ako v každom zápase, aj v tomto bude dôležité, ako sa bude dariť vyhrávať boje v „zákopoch“, teda na Line of scrimmage. V tomto smere je možné, že bude mať Trnava navrch, tak na strane útoku, ako aj obrany. Ak Offense line Bulldogs dá dostatok priestoru hráčom z backfieldu (Lenovský, Fančovič, Vargončík), tak by malo byť relatívne jednoduché posúvať loptu. V rámci recieving crew hráči ako Němec, Daniš, Balog a nováčikovia Zvěřina a Janíček, by mali zabezpečiť dostatočnú produkciu vzduchom. Na druhej strane útok Patriots už má prvé zoznámenie sa za sebou a teraz majú dosť času vyriešiť nedostatky, ktoré video ukázalo. Presnosť QB-ho, lepšie blokovanie pri runoch, bude kľúčom k zlepšeniu ich výkonu.

DB__1936

Obrana Patriots pôsobila celkom dobre, kým jej nezačali dochádzať sily a kým sa útok Nitry neskoncentroval. Zvolenu sa darilo zastavovať zo začiatku run súpera a pri pasovej obrane skôr rozhodovalo zladenie sa Bútoru s jeho spoluhráči. Na druhej strane je pravda, že pri passovej hre Zvolen nepovoľoval veľa yardov after the catch, no Nitre sa občas darilo silovo pretláčať obranu Patriots. Obrana Bulldogs nezaznamenala nejaké výrazné straty. Skôr sa posilnila. Predpoklad je, že práve na obrane budú Bulldogs stavať svoj úspech. Minulý rok bola najlepšia z celej ligy. Otázkou celého zápasu bude: „ako veľmi si udržali Bulldogs svoju formu z minulého roku?“ No na túto otázku dostaneme odpoveď až v sobotu 6.4. o 14:00 na Slávii.

Partneri