PREVIEW BULLDOGS – KNIGHTS

10.05.2019

V nedeľu nás čaká odveta zápasu proti nitrianskym Knights. Prvý zápas nedopadol najlepšie pre Bulldogs, keď domáca Nitra v posledných minútach zápasu dokázala otočiť stav skóre úspešným field goalom v podaní #85 Michala Lorincza. Napriek očakávaniam sa nekonala ofenzívna prestrelka, najmä v podaní Nitry, ktorej ofenzíva vedená #7 Borisom Bútorom dokázala v predchádzajúcich zápasoch ukazovať oku lahodiaci futbal. Samotné štatistiky o tom jasne hovoria, keď Nitra v celkovej ofenzíve dokázala získať len 194 yardov. Bulldogs sa v tomto smere oproti predchádzajúcim zápasom výrazne zlepšili, keď ich útok zaznamenal dokopy 268 yardov. Bulldogs však porážali sami seba, keď nízkou efektivitou v red zóne súpera a veľa chybami, v podaní turnoverov, dokázali vracať domácich do hry. Bulldogs v ofenzíve dokázali Nitru štatisticky poraziť tak vzduchom (171 yardov oproti 167 yarodom) ako aj po zemi (97 yardov oproti 27 yardom). Uvedené yardy sme dokázali získať aj napriek výrazne nižšej „minutáži“, keď sme loptu držali v našich rukách 24 minút a Nitra až 48 minút.

Čo sa týka obrán oboch tímov, tak tam opäť môžeme povedať, že obrana Bulldogs „dokázala“ zastaviť, keďže Knights získali len 10 first downov, no útok Bulldogs o trochu viac, 14. Nitrianskej obrane sa darilo vytvárať väčší tlak na nášho quarterbacka #7 Jakuba Lenovského, ktorý bol dvakrát sackovaný. Na druhej strane však Nitra v obrane dokázala až trikrát zobrať loptu Bulldogs a dvakrát ich zastaviť na 4. down. Toto bol obrovský rozdiel v podaní obrán a tam sa to lámalo.

36483933_1883317515059312_9016925697809055744_o

Toľko k štatistike, ktorá síce viac, či menej vyznieva v prospech Bulldogs, ale to na celkovom výsledku zápasu nič nezmení, keď Bulldogs dokázali skórovať len 9 bodov, no Knights 11 a to je tá najdôležitejšia štatistika celého zápasu. V efektivite boli domáci proste lepší a aj napriek minimu príležitostí, ktoré im Bulldogs poskytli, tak dokázali z minima vyťažiť maximum. A to ešte nehovoríme o jednom nepremenenom 4. downe v ich druhom drive a nekopnutom minutom field goale v 4. štvrtine. Akokoľvek môžeme na štatistiky pozerať a hľadať kto bol v čom lepší a akokoľvek môžeme povedať o zápase čokoľvek si myslíme, tak Bulldogs proste prehrali a to je to najdôležitejšie. Namiesto 3-0 majú Bulldogs rekord 2-1 a komplikujú si tým cestu do play off. Najbližšie dva zápasy – proti Nitre (12.5. v Trnave) a proti Žiline (19.5. v Kysuckom Lieskovci) budú kľúčové pre vývoj tabuľky. Vzhľadom na ligu a vývoj v lige by Bulldogs nemal uniknúť postup do play-off, ale bude veľmi podstatné, na koho narazia vo vyraďovacej časti.

Späť k zápasu. Ktoré mikro súboje, resp. spoluprácu môžeme sledovať na ihrisku? Určite to bude otázka, ako sa bude dariť dvojičkám v útoku. #7 Boris Bútora  – #18 Mário Bíro/#19 Štefan Pápay je určite jedna „dvojička“ a #7 Jakub Lenovský – #8 Milan Andrič zase druhá. Tá prvá v podaní nitrianskeho útoku spolu spravila 124 yardov, tá druhá, „buldočia“, zase 117. Súbojmi, ktoré budú určite zaujímavé na sledovanie, bude výkon oboch running backov #26 Adriána Vargončíka na domácej strane a #33 Lukáša Kreškóciho na strane hostí. V predchádzajúcom zápase sa oveľa viac darilo trnavskému running backovi (97 yardov) ako nitranskemu (17 yardov). V ich podaní nás čakajú krásne súboje front seven oboch tímov s ofenzívnou lajnou a runningbackmi Trnavy a Nitry. Rovnako bude otázne, či Bulldogs budú schopní vytvoriť väčší tlak na #7 Borisa Bútoru, ako sa im to „nedarilo“ v predchádzajúcom zápase.

34416314_1842284755829255_4309495722958389248_n

V čom sa však Trnava musí jednoznačne zlepšiť sa dá pomenovať troma výrazmi: efektivita, bezchybnosť a special teams. Pri zachovaní výkonu útoku a obrany z predchádzajúceho zápasu a zlepšení týchto troch zložiek je možné očakávať, že v domácom prostredí Bulldogs predvedú oveľa lepší výkon. Netreba však zabudnúť, že ani nitrianski tréneri nespia na vavrínoch a určite analyzovali každý aspekt zápasu predtým a urobia zmeny tak, aby dokázali byť lepší po všetkých stránkach.

Partneri