Bobcats – Bulldogs pohľadom fanúšika

27
17.06.2014

Ani šláger futbalových MS nás nemohol odradiť pred dlhou cestou na juhozápad Čiech do Příbrami, kde žreb šiesteho kola zviedol proti sebe domácich Bobcats a našich Bulldogs. Papierovým favoritom boli domáci, vďaka ich 4 výhram a jedinej prehre proti úradujúcim šampiónom z Prahy (Black Panthers). My sme však vedeli, že kožuch Buldogov nebude ľahké vyprášiť a verili sme v naše víťazstvo, ku ktorému sme chceli prispieť hlasným povzbudzovaním.

V krásnom slnečnom počasí pri teplote 21 stupňov bol výkop zápasu naplánovaný na sobotu 14.6.2014 o 17:00 hod. Potom ako domáci vyhrali úvodný coin toss a zvolili príjem už nič nebránilo v rozohratí jedného z najkrajších zápasov v tejto sezóne plného taktických manévrov, ale aj parádnych skórovacích akcií. Už počas prvej štvrtiny sme boli svedkami viacerých trick plays a tiež vynikajúcich útočných pokusov, ale obrany oboch tímov dominovali a súpera nepustili v podstate k ničomu. Až v závere prvého dejstva po diskutabilnom verdikte rozhodcu, kedy nám bola odobratá lopta, sa podarilo skórovať prvý TD domácim po 4y behu RB domácich Zacchaeus McCaskill-a. Domáci nepotvrdili extra point a tak prvá štvrtina skončila výsledkom 6:0 pre Bobcats.

8

Druhá polovica prvého polčasu sa niesla úplne v opačnom duchu. Boli sme svedkami hneď 4 TD akcií, po dvoch na každej strane. Za zmienku určite stojí zachytená laserová prihrávka od nášho QB Borisa Bútoru na Janka Pavlovčíka pre 38y touchdown, ktorý si sám ako náš kicker aj potvrdil. Tak isto vynikajúca prihrávka QB domácich Scotta Dohertyho na Milana Kučeru ktorý po zachytení 55y prihrávky pohodlne dobehol pre TD. Inak táto dvojica (Doherty/Kučera) zaznamenala spoločne 3 TD a počas celého zápasu zamestnávala našu inak vynikajúco hrajúcu obranu, ktorá dokázala uštedriť domácemu QB až 6 sackov. V závere druhej štvrtiny sa nám podarilo skorigovať výsledok zásluhou Borisa, ktorý sám skóroval TD po 4y behu vďaka vynikajúcim blokom jeho offensive line, čím uzatvoril skóre prvého polčasu 19:14 pre domácich.

Po prestávke sme videli excelovať obrany, pretože ani jednému tímu sa nepodarilo skórovať. Vo štvrtej štvrtine sa s bodmi akoby roztrhlo vrece, kedy znovu každý tím zaznamenal po dve TD akcie. Zaujala hlavne prvá akcia domácich, kedy agilný Zacchaeus zlomil viacero tacklov a skóroval TD po 40y behu. V závere sa ešte Borisovi podarilo skompletovať TD na Brandona Moorea a Ivana Klementoviča, čím sme upravili skóre zápasu na 34:27.

V zápase sme si všimli výrazne zlepšenú hru offensive line, ktorá dávala dostatok času Borisovi, aby mohol milimetrovými prihrávkami nachádzať svojich WR. Už spomínaných 6 sackov nepotrebuje komentár, jednoducho vynikajúce! Jediným čiernym momentom zápasu bolo zranenie Doda Kloknera, ktorého museli odniesť z hracej plochy na nosidlách. Veríme, že Dodo bude čoskoro v poriadku a opäť sa pripojí k svojmu mužstvu. Skoré uzdravenie a veľa TD.

Partneri