BULLDOGS NEZVLÁDLI ANI DRUHÝ ZÁPAS

18.05.2019

Bulldogs odohrali v dvoch týždňoch dva zápasy proti Nitre Knights. Oba zápasy Trnaváci prehrali a to veľmi tesným výsledkom. K samotným zápasom treba dodať, že v oboch viedli a v oboch nedokázali udržať svoje vedenie. Na druhú stranu treba uznať schopnosť súpera sa v oboch prípadoch otriasť, využiť chyby Bulldogov a nielen sa vrátiť do zápasu, ale oba zápasy otočiť. O prvom sme už písali, druhý je z pohľadu hodnotenia pre nás oveľa ťažší, keďže boli Bulldogs v oveľa lepšej pozícii ako pred dvoma týždňami a napriek tomu stratili vedenie a nedokázali získať dôležité víťazstvo. Nitra predviedla dva dobré comebacky a určite to pridalo na sebavedomí celého tímu do ďalších bojov. Víťazstvom nad Bulldogs sa veľmi priblížili víťazstvu v základnej časti a tým si zabezpečiť nielen výhodu domáceho ihriska, ale aj možnosť hrať proti tabuľkovo slabšiemu súperovi (samozrejme treba pripomenúť, že bude hodne závisieť nad postavením Monarchs, ktorí napriek handicapu na začiatku sezóny sú stále favoritmi celej ligy).

1J7A4906-199

Začiatok zápasu začal podobne ako ten prvý, Bulldogs vyhrali los a odmietli právo voľby. Prvý drive hostí skončil bez zisku bodu a museli puntovať. Bulldogs však nezvládli svoj drive a hneď v druhej hre umožnili získať loptu súperovi, keď ten zachytil prihrávku a dostal sa až na polovicu Bulldogs. Následne po pár snapoch zafungovala spolupráca #7 Boris Bútora – #18 Mário Bíro, keď druhý menovaný zachytil tesne pred endzónou domácich loptu a prepadol do nej. PAT bolo úspešné v podaní #85 Michala Lorincza  a Nitra išla do vedenia 7:0. Bulldogs na tento vývoj zareagovali o dva drivy neskôr, keď zafungovala spolupráca #7 Jakub Lenovský – #8 Milan Andrič. #98 Jozef Kurinec potvrdil touchdown kopom za 1 bod a Bulldogs vyrovnali skóre. Do konca polčasu sa už nič výnimočné nestalo a obrany nedovolili útokom skórovať.

1J7A4761-136

V druhom polčase sa podarilo Bulldogs navýšiť skóre v tretej štvrtine, keď vo svojom druhom drive opäť zafungovala osvedčená spolupráca #7 Jakub Lenovský – #8 Milan Andrič.  Bohužiaľ zlý snap pri PAT neumožnil potvrdiť TD a skóre sa navýšilo len o 6 bodov, na 13:7 pre domácich. Obrana domácich následne naďalej držala na dištanc útok hostí a nedovolila im získať ani first down. Bulldogs išli na loptu a začala bláznivá štvrtá štvrtina. V následnom drive už Bulldogs išli puntovať, ale hostia sa dopustili faulu, ktorý znamenal first down pre domácich. Tým sa podarilo dostať až do red zóny súpera, kde mali hrať 4. down a prišli na ihrisko s formáciou na field goal. Avšak nacvičenou trick play, kedy holder #5 Marek Daniš prihral prihrávkou na #87 Marka Karabaiča. PAT sa, najmä kvôli zlému snapu, opäť nepodarilo a hostia ho zablokovali. Skóre 19:7 a momentum na strane domácich 8 a pol minúty do konca zápasu predznamenávalo víťazstvo Bulldogs. No ale opak bol pravdou. Zrovnávať Bulldogs s reprezentáciou v hokeji je prirovnanie chytené za vlasy, ale v podstate to je veľmi podobné, tiež akosi nezvládame konce zápasov. Bulldogs najprv, potom čo sa im darilo celý zápas, nedokázali zastaviť útok hostí. Treba poznamenať, že hostia vôbec nesklonili hlavy a neprijali takýto stav a bojovali ďalej. Nitrania postupne odkrajovali kúsok po kúsku z ihriska a posúvali loptu smerom k našej endzóne. Keď už boli na dostrel, vyslal #7 Boris Bútora projektil smerom na #19 Štefana Pápaya, ktorý šišku zachytil v end zone a znížil stav na 19:14 (keďže potvrdenie #85 Michalom Lorinczomb bolo úspešné). Následne stačilo Bulldogs len rozumne držať loptu, posúvať sa po ihrisku a nestratiť ju. To sa však nestalo, keď obrana Knights zastavila Bulldogs na 3 a von. Rovnako zabrala aj obrana Bulldogs, keď zachytila interception a nedala útoku Nitry možnosť vyrovnať skóre. Bohužiaľ o dva snapy neskôr sa podarilo obrane Nitry to isté, a na našich 25 yardov zachytila našu rozohrávku. Po pár snepach sa hostia ocitli na pár yardov pred endzónou a #45 Matej Gašperan doniesol loptu do endzóny a otočil skóre na konečných 19:20 (2-pnt conversion bola v podaní Nitry neúspešná). To, čo nikto nečakal a nechcel, sa stalo skutočnosťou. Bulldogs však tiež nezložili zbrane a podarilo sa im v útoku posunúť až do red zóny súpera. Najmä skvelý catch #87 Marka Karabaiča, ktorý doniesol loptu až na 30 yard pred endzónu súpera. Bulldogs sa dokonca dvakrát podarilo takmer skórovať touchdownom, no bohužiaľ kvôli faulu bol náš touchdown zobraný späť. Nakoniec sa rozhodli Bulldogs na 4. down 3 sekundy do konca zápasu kopať field goal. Ak by ho premenili, tak by vyhrali. Bohužiaľ aj tento bol zblokovaný Nitrou, ktorá sa tak tešila z víťazstva.

1J7A4765-140

Každému športovcovi je ťažko po takýchto dvoch zápasoch, ktoré Bulldogs prehrali vždy vo štvrtej štvrtine. Tentokrát sa Bulldogs zlepšili v útoku, dokázali skórovať 3 TD, ale nevyvarovali sa stratám lopty (2 interceptions) a zlému výkonu field goal unit, ktorá nepremenila 2 krát PAT a raz kľúčový field goal. Tieto body Bulldogs jasne chýbali.

 

Foto: FB: Johno’s PHOTO IG: johnos_photo

Partneri