BULLDOGS UDRŽALI NULU

20.05.2019

 

Bulldogs cestovali do Žiliny s vedomím, že prvý tohoročný zápas proti tomuto tímu síce nezvládli, ale priebeh nebol najlepším zápasom v podaní Bulldogs. Ich domáce víťazstvo sa zrodilo najmä po chybách Warriors a nie po perfektnom výkone trnavských hráčov. Bohužiaľ rôzne dôvody neumožnili cestovať Trnave v plnej zostave. Chýbali najmä LBs Kollár a Nádasský, stále zranený bol S Melichár, WR Němec, RB Fančovič hral so zranením a Vargončík nemohol nastúpiť. Kvôli pracovným povinnostiam nemohol do Kysuckého Lieskovca pricestovať ani DE Fridrich. Oklieštená zostava Bulldogs však vedela, že tento zápas je naozaj dôležitý.

Úvod zápasu bol veľmi ovplyvnený búrkou, ktorá začala pol hodinu pred začiatkom zápasu a pokračovala s väčšou či menšou intenzitou takmer celý prvý polčas. Domáci vyhrali coin toss a zvolili si príjem. Prvý drive domácich bol, najmä kvôli počasiu, čisto behový a Bulldogs sa podarilo zastaviť Žilinčanov po troch pokusoch. Najmä #87 Marko Karabaič na pozícii linebackera sa predviedol dobrým výkonom a ten pokračoval celý zápas. Drive Bulldogs však nedopadol o nič moc lepšie a rovnako išiel útok Trnavy po troch pokusoch dole z ihriska. Bulldogs sa v tomto zápase podarilo zlepšiť činnosť special teamov a spomínaný Karabaič spoľahlivo puntoval celý zápas. Následné tri drivy vyzerali úplne rovnako. Až v štvrtom sa podarilo získať Bulldogs prvý first down v celom zápase, keď #7 Jakub Lenovský našiel 30 yardovou prihrávkou mladého WR #9 Patrika Janíčka. Ten celkovo odohral veľmi dobrý zápas a v momentoch, keď Bulldogs potrebovali nejakú hru, tak ju po väčšine aj spravil. Bohužiaľ nedisciplinovanosť po tejto prihrávke nás vrátila 15 yardov a namiesto toho, aby sme boli 10 yardov od end zóny Žiliny, sme sa ocitli dokonca mimo red zóny. Dokonca sa Žiline podarilo sackovať nášho quarterbacka a vrátiť nás o ďalších 10 yardov späť, takže z dobre vyzerajúceho drivu bol punt. Takto bezbodovo skončila prvá štvrtina.

1J7A3668-119

Obrana Bulldogs naďalej pokračovala v dobrých výkonoch a zastavila útok súpera po troch akciách. Rovnako aj Warriors zapli v obrane a vyhnali útok Bulldogs von z ihriska. Ani Bulldogs v obrane nepoľavovali a ich obrana si v následnom drive pripísala ďalšie zastavenie súpera na tri pokusy. Žilina do tohto momentu nezískala ani jeden first down, Bulldogs len dva a tak defenzívna bitka pokračovala. V tejto fáze sa už počasie umúdrilo a hra oboch útokov začal byť oveľa variabilnejšia. Avšak ani toto neprinieslo proti dobre hrajúcim obranám výrazné posuny útokov, či už toho Buldočieho alebo Žilinského. Keď sme spomínali zlepšenú hru special teamov, tak práve trnavský punt, pred poslednými dvoma drivami polčasu, „priklincoval“ Warriors k svojej end zóne a skvelá hra obrany Bulldogs (opäť tri a von) vytvorila veľmi nepríjemnú situáciu pre puntera Žiliny, ktorý musel vykopávať z konca svojej end zóny a tomu sa punt nepodaril. Útok Bulldogs získal dobrú field position na 30 yardoch súperovej polovici a vyzeralo to, že sa možno bude konečne meniť skóre. Tak aj bolo, keď síce Bulldgos nedokázali dostať šišku do endzóny, ale #93 René Hattyár field goalom (kopnutým s uplynutím času prvej polovice zápasu) otvoril skóre na 0:3.

V druhej polovici prijímali loptu Bulldogs, ale napriek trom first downom sa im nepodarilo si vybudovať pozíciu čo i len na dostrel žilinskej bránky. Skvelým puntom sa opäť predviedol #87 Marko Karabaič. Obrana Bulldogs držala útok Žiliny celý čas skrátka a aj v tejto časti sa Warriors nedarilo získať prvý first down. V následnom drive sa opäť ukázal mladý #19 Patrik Janíček, ktorý zachytil prihrávku, keď bol náš quarterback a aj on sám pod veľkým tlakom obrany a získal Bulldogs ďalšiu pozíciu na polovici súpera. Ďalšími úspešnými akciami sa Bulldogs dostali až takmer do red zóny súpera, kde však domáca defense zapla a udržala nás mimo end zóny. Na ihrisko sa tak opäť dostal field goal unit a #93 René Hattyár premenil svoj druhý pokus v zápase a zvýšil na 0:6. To bol koniec tretej štvrtiny a Bulldogs vstupovali do posledného dejstva, ktoré im v posledných dvoch zápasoch s Nitrou vôbec nevyšlo.

1J7A3639-101

Kick returnom (ktorý prebehol ešte v tretej štvrtine) sa Warriors konečne dostali aj na našu polovicu, keď sa im podarilo vrátiť loptu až na našich 44 yardov. Obrana Bulldogs ale stále držala aj napriek snahe útoku Warriors vedenej #12 Petrom Baníkom. Avšak ani Bulldogs v ďalšom drive nepredviedli to najlepšie a hneď v druhom snape odovzdali interceptnom loptu Warriors na 12 yardov pred endzónou a všetkým Bulldogom prebehli hlavou konce posledných dvoch zápasov. Treba však priznať, že tentokrát sa opäť zaskvela obrana Bulldogs. Na 3. down #33 Peter Dobrovodský zabránil skvelým zákrokom čistému touchdownu Warriors, keď zblokoval vo vzduchu prihrávku Žiliny. Žilina sa pokúsila o field goal, ale chválabohu pre Bulldogs, minula bránku. Konečne aj trošku toho šťastia postihlo Trnavu. Potom prišiel drive, ktorý pravdepodobne definitívne rozhodol zápas. Najprv dlhú prihrávku #7 Jakuba Lenovského zachytil #15 Marek Daniš a dostal Bulldogs na polovicu súpera. Potom #34 Jakub Fanočivič získal 8 yardov behom, na tretí pokus (druhý beh Fančoviča bol bez zisku yardu) #97 Juraj Balog zachytil loptu do first downu, aby o dva snapy neskôr zavŕšil svoj dobrý výkon v zápase #19 Patrik Janíček, ktorý zachytil cca 30 yardovú prihrávku od Lenovského a dobehol s ňou do endzóny a skóroval jediný touchdown zápasu. #93 René Hattyár sa opäť nemýlil a skóre sa poslednýkrát menilo na konečných 0:13 pre hostí. Do konca zápasu už obe obrany udržali súperov na dištanc a tak sa skončil zápas víťazstvom Trnavy Bulldogs, ktorá zaknihovala tretie víťazstvo v tejto sezóne.

 

Čo dodať k zápasu? Bulldogs konenče celý zápas fungovali special teams, pričom len raz sa podarilo Žiline slušne zahrať proti kick-off returne. Obrana zahrala excelentne, keď sa jej aj vo vypätých situáciách pri našej endzóne podarilo zachovať si chladnú hlavu a nedovoliť súperovi skórovať. Útok predvádzal lepšie aj horšie momenty, ale vzhľadom na zdravotný stav niektorých hráčov a zranenie ďalších dvoch hráčov počas zápasu, kedy jeden dokonca musel odstúpiť z ihriska a druhý hral so sebazaprením, sa dá povedať, že predviedol dobrý výkon. Teraz Bulldogs čakajú tri týždne voľna na doliečenie si zranení a prípravu na posledné dva zápasy základnej časti, ktoré odohrajú proti Zvolenu Patriots (8.6.) a základnú časť sezóny uzavrú v atraktívnom dueli proti Bratislave Monarchs na domácom ihrisku (16.6. o 14:00).

Partneri