PREVIEW PATRIOTS – BULLDOGS

1J7A3166-134
07.06.2019

 

Záver základnej časti prináša zápasy, kedy tímom už o nič nejde, alebo zápas je podstatný len pre jeden z tímov. Takýmto zápasom je aj sobotné stretnutie s Patriots. Zvolen už na play-off dosiahnuť nemôže, takže im o nič nejde, len si zahrať futbal. Bulldogs na druhú stranu prehrou môžu prísť o šancu hrať play-off proti Bratislave Monarchs doma. Áno, po kontumácii zápasu Knights – Warriors, z dôvodu veľkej maródky v tíme zo severu Slovenska, sú jasne dané semifinálové dvojice. Nitra privíta doma Warriors a Bulldogs budú hrať o finálovú účasť s Monarchs. Práve to, kde sa bude hrať, bude závisieť čiastočne od tohoto zápasu, ale najmä od vzájomného zápasu s Monarchs, ktorý sa odohrá v Trnave 16.6. 2019.

Späť k tomuto zápasu. Zvolen je tradične odhodlaný tím a aj napriek tomu, že im o nič nejde, tak majú svoju hrdosť a nedávajú svoju kožu zdarma. Štandardne sa spoliehali na behový útok, ale v poslednom zápase proti Žiline ukázali niekoľko vynikajúcich passových situácii. Bohužiaľ Zvolen posledné roky trpí na nedostatok hráčov, pričom táto choroba sa pomaly šíri celým Slovenskom. Veľmi ťažko odhadnúť, v čom bude Zvolen dominovať v útoku. Prvý zápas vyhrali Bulldogs  39:0, pričom treba upozorniť, že „Trnaváci“ boli v plnej sile a tak isto aj Zvolen. Oba tímy počas sezóny utrpeli rôzne zranenia a straty hráčov, a tak je veľmi otázne, čo sa udeje.

1J7A3175-142

Bulldogs sa v útoku budú spoliehať na dobrú ruku #7 Jakuba Lenovského, ktorý bude mať k dispozícii takmer všetkých receiverov. S runningbacks to bude horšie, keďže straty v útoku boli najmä v tejto skupine. Uvidíme, s akými taktickými pokynmi príde duo Sutton-Fečko, ktorí majú na starosti útok.

V obrane je Zvolen veľmi silový a aj rýchlostne nie je ich secondary na tom zle. No napriek všetkému sa nám podarilo vždy proti nim presadzovať nielen po zemi, ale aj vzduchom. Kombinácia oboch herných variant by mala byť smrteľnou pre obranu domácich.

Bulldogs majú štandardne lepšiu obranu ako útok a na to sa aj budú spoliehať. Napriek určitým absenciám si myslím, že je možné opäť zopakovať výkon z prvého zápasu sezóny, kedy sme neobdržali ani jeden bod.

1J7A3169-137

Veľkým faktorom pre oba tímy môže byť počasie, kedy predpovedajú horko a teda bude to náročné smerom k fyzickej výdrži hráčov.

Podstatou tohto zápasu bude dobre si zahrať, užiť si futbal a najmä sa nezraniť, keďže táto sezóna sa bude lámať v dvojzápase s Monarchs. O to viac nás môžu mrzieť prehry s Knights.

Partneri