PREVIEW WARRIORS – BULLDOGS

1J7A3723-146
18.05.2019

 

Po dvoch neúspešných zápasoch proti Nitre Knights sa Bulldogs predstavia v Žiline, resp. Kysuckom Lieskovci na horúcej pôde Žiliny Warriors. Druhý tím minulého ročníka SFL, ktorý býva večne druhý, má každý rok za cieľ konečne dosiahnuť na titul. Tento ročník však tak zatiaľ nevyzerá. Žilina síce má dve víťazstvá a jednu prehru, ale ich víťazstvá sa zrodili proti Zvolenu Patriots, ktorý patrí k tým slabším tímom v tomto ročníku SFL. Žilinu tento rok postihlo viacero zranení kľúčových hráčov a to je pre každý tím veľmi ťažké potom napĺňať predsezónne ciele. Žilina kvôli tomuto stavu musela dokonca odložiť zápas s Bratislavou Monarchs.

1J7A3668-119

Bulldogs síce tento ročník začali dvoma výhrami proti Zvolenu Patriots a Žiline Warriors, ale potom nasledovali dve tesné prehry s Nitrou. Výkony Bulldogs nie sú úplne ideálne a najmä v útočnej fáze a special teamoch kopia chyby, ktoré ich stáli zápasy proti Knights. Cesta, ako obhájiť titul tento rok bude jedine cez ich zlepšenie sa v týchto fázach a viac sa sústrediť na konce zápasov, najmä keď si už konečne vybudujú vedenie.

Hrať v Žiline je vždy ťažké. Je to tím, ktorý hrá srdcom, využíva prednosti svojich hráčov a dokážu hrať nie len po zemi, ale aj vzduchom. Ich jednoznačnou výhodou je silový beh v podaní #55 Maroša Kočvaru a #69 Tomáša Macošinca. Vo vzduchu kraľuje #88 Jakub Valko, na ktorého v kľúčových okamihoch smeruje svoje prihrávky #12 Peter Baník, alebo ich alternujúci univerzál (hráva QB, RB, S) #32 Adam Matthew Firment. Čo sa týka obrany, tak tú jednoznačne vedie #16 Samuel Jurek, ako kapitán a zároveň asi najlepší hráč. Do zranenia (zranil sa v zápase proti Bulldogs do konca sezóny) mu skvele sekundoval #6 Ján Janovíček. Ďalší hráči, ktorí vystužujú obranu Warriors, sú najmä spomínaní #69 Tomáš Macošinec a #55 Maroš Kočvara. Warriors štandardne hrajú osobnú obranu a heavy blitz smerom na backfield súpera a častokrát sa im darí týmto spôsobom narúšať rozohrávku útoku. Bulldogs sa budú musieť vyporiadať s touto obranou, ak chcú vyhrať.

Bulldogs na druhej strane v útoku hrajú viac behovej hry, ako obvykle. #34 Jakub Fančovič a rýchlonohý #28 Adrián Vargončík dokážu zbierať potrebné yardy po zemi, pričom prvý z nich sa viac vyznačuje silovým behom a druhý rýchlosťou. V passovom útoku funguje najmä spolupráca #7 Jakuba Lenovského s #8 Milanom Andričom, ktorému sekundujú #5 Marek Daniš a mladý talent #19 Patrik Janíček. Ak chcú Bulldogs poraziť obranu Warriors, musia v prvom rade posúvať loptu po zemi, čím otvoria možnosti pre pass. Pri type obrany, ktorú hrajú Warriors, je nutné poraziť hráčov 1 na 1 a potom skúšať rôzne druhy passov, najmä atakovať deep zóny na ihrisku.

1J7A3681-125

Obrana Bulldogs je tradične postavená na dobrej secondary vedenej #39 Jakubom Melichárom, doplnená o veľmi dobrého cornera #33 Petra Dobrovodského a outside linbackera/nickla #22 Srdjana Dragaša. Bulldogs majú rovnako silný front 7, ktorý vedie #50 Ľudovít Kollár z pozície inside linebackera a defensive ends #53 Matej Fridrich a #40 Marek Zabák. Z nováčikov stojí za povšimnutie #93 René Hattyár. Vytváranie tlaku na backfield súpera a zastavenie behových pokusov Žiliny bude cesta k porážke ich útoku. Samozrejme však nesmieme zabudnúť na dôsledné pokrývanie #88 Jakuba Valka.

Akokoľvek je situácia v Žilne zlá, čo sa týka počtu zranených, je veľmi naivné podceňovať tento tím a myslieť si, že odohrajú zápas odovzdane. Na víťazstvo proti nim sa každý tím poriadne nadrie. Bulldogs budú musieť vstúpiť do zápasu sústredene , tvrdo a hlavne sa nedopúšťať chýb, ktoré ich v tejto sezóne stáli už veľa bodov a príležitostí na skórovanie. Ako to dopadne, sa uvidí v nedeľu 19.05.2019 o 14:00 na futbalovom ihrisku v Kysuckom Lieskovci.

Partneri