John Booker sa vrátil k Bulldogom

john3
08.04.2015

John Booker sa po roku opäť vrátil medzi Bulldogov. Prečítajte si, ako odpovedal na naše otázky.

Kedy si začal hrať americký futbal?
Americký futbal som začal hrať, keď som mal 13 rokov a bolo to na strednej škole.

Za aké tímy si hrával v USA?
Hral som za moju strednú školu Hayward High, ďalej za San Jose University a San Francisco 49ers v štáte Kalifornia. Takisto som hrával za Spokane Shock a Arizona Rattlers v Arena Football League.
john_arizona
Aké su tvoje skúsenosti s futbalom?
Mám skúsenosti s hraním futbalu na všetkých úrovniach v Spojených štátoch. Veľa som sa na svojej ceste naučil a práve o to sa chcem tu v Trnave podeliť.

Prečo si si vybral práve Trnava Bulldogs?
Bulldogov som si vybral kvôli oddanosti vedenia tímu a organizácii. Na vačšine miest v Európe je americký futbal neorganizovaný a to môže viesť ku zlej skúsenosti. Bulldoci dodržali všetko, na čom sme sa dohodli a stali sa mojou novou rodinou.
john2
Ake sú slabé a silné stránky Trnava Bulldogs? V čom sa musia zlepšiť?
Myslím si, že najvačšia slabosť je celková skúsenosť. Na zlepšenie je potrebné posunúť techniku o úroveň vyššie a porozumieť lepšie samotnej hre.

Aké sú rozdiely vo futbale na Slovensku a USA?
Najväčším rozdielom je rýchlosť. Keď viete, ako máte hrať a máte skúsenosti, tak môžete hrať rýchlejšie. V amerike začína väčšina hráčov s futbalom v mladom veku, čo im dáva neskôr výhodu so skúsenosťami.

Aké sú rozdiely v živote na Slovensku a USA?
V USA mám prácu, pri ktorej som dosť zaneprázdnený. Tu na Slovensku mám viac voľného času na rekreáciu. Ďalším veľkým rozdielom je jazyk. Dohovoriť sa môže byť niekedy náročné, ale je to súčasťou pobytu v zahraničí a veľa ľudí ovláda angličtinu.

Aký je tvoj cieľ v českej a slovenskej lige s Trnava Bulldogs?
Môj osobný cieľ je pomôcť tímu napredovať a mať taký úspech, ktorý pomože tímu dosahovať stály úspech v budúcnosti.

Čo ťa presvedčilo prísť po roku opäť k Bulldogom?
Dôvodom bolo, že som chcel hrať s tými istými chalanmi, čo minulý rok a ďalej im pomáhať napredovať. Takisto je tu vytvorené dobré zázemie pre zahraničné posily a to je pre mňa veľmi doležité.
1658535_722606851130390_8908144921350430198_o
Čo si myslíš o ľuďoch na Slovensku?
To je ťažká otázka. Nechcem kategorizovať všetkých do jednej skupiny. V každej krajine sú skvelí ľudia a nie tak skvelí ľudia. Myslím si, že slováci sú extrémne hrdí na svoju kultúru a radi zdieľajú svoje trádicie s ostatnými. Konkrétne však slováci, ktorí sú moji priatelia, sú veľmi šľachetní a radi si robia zo všetkého vtipy.

Čo sa ti na Slovensku najviac páči?
Mám rád priateľov, ktorých som si tu našiel. V mužstve je veľa chalanov, s ktorými si rád vídem von. Práve oni sú aj jedným z dôvodov, prečo som sa sem vrátil. Ďalšia skvelá vec na Slovensku sú doma uvarené jedlá. Chalani z tímu a ich rodiny pripravili pre mňa veľa úžasných jedál a keďže som lineman, tak sa vždy rád dobre najem.

Čo ti tu najviac chýba?
Najviac mi chýba domov. Doma mám priateľku a moje zvieratá. Som dosť flexibilný a žil som už na mnohých miestach v štátoch aj v Európe. Vždy som si dokázal priblížiť každé miesto čo najviac k môjmu domovu. Nakoniec však nie je žiadne miesto ako váš domov. Minulý rok mi takisto chýbal aj fast food, ale tu na Slovensku som si od neho postupne odvykol a tento rok mi už nechýba.

Ďakujeme Johnovi za rozhovor.

Partneri