Kobie Hamm posilnil defenzívu Bulldogs

kobie3
13.04.2015

Tento krát sme pre vás vyspovedali novú zahraničnú posilu Bulldogov na pozícii defensive back. Kobie sa pripojil k mužstvu na začiatku marca.

Kedy si začal hrať americký futbal?
Americký futbal som začal hrať, keď som mal asi 7 rokov na pozícii runnigbacka. Neskôr na strednej škole som hral ako defensive back / strong safety a wide reciever. Na týchto pozíciách som hrával aj na univerzite a teraz tu v Trnave.
JG 022509 .jpg
Prečo si si vybral práve Trnava Bulldogs?
Po rozhovore s trénerom Jaymem Regualosom som bol veľmi nadšený z možnosti prísť a hrať futbal na Slovensku. On a takisto tréner Gregory Anderson hovorili veľmi pozitívne o schopnostiach hráčov a o tom, že Trnava Bulldogs má potenciál vyhrať českú a slovenskú ligu. Načasovanie mi sedelo a v sezóne 2015 chcem s Bulldogs vyhrať ligu.

Ake sú slabé a silné stránky Trnava Bulldogs? V čom sa musia zlepšiť?
Za silné stránky považujem to, s akým srdcom hráči v tíme hrajú a takisto ich schopnosti. Máme dobrých hráčov, ktorý vedia ako odovzdať 100 % v defenzíve a ofenzíve. Ako tím rozumieme, že každá jedna hra sa počíta. Myslím si, že chalani sa stále viac a viac učia a čím viac budú rozumieť hre, tým rýchlejšie budú hrať.

Aké sú rozdiely vo futbale na Slovensku a USA?
Jeden z najväčších rozdielov je množstvo času, ktorí hráči strávia hraním a učením sa o futbale. Ako väčšina Američanov, aj ja som začal hrať v mladom veku, keď som mal 7 rokov.
kobie2
Aké sú rozdiely v živote na Slovensku a USA?
Najviac mi utkvel v pamäti rozdiel v strave. Národné slovenské jedlá majú rôzne chute a techniku prípravy. Mám rád kofolu a to, aké sú jednotlivé jedlá, chlieb a pečivo čerstvé. Skutočne chutné.

Aký je tvoj cieľ v českej a slovenskej lige s Trnava Bulldogs?
Môj cieľ s Bulldogmi je hrať dobre, trénovať dobre a vyhrať každú výzvu, ktorá nás stretne od prvého po posledný zápas. Taktiež dúfam, že sa zlepším aj ja sám a ľudia okolo mňa počas toho, ako budeme každým týždňom rásť.
kobie4
Čo si myslíš o ľuďoch na Slovensku?
S ľuďmi, ktorých som tu stretol, mám skvelú skúsenosť. Moji spoluhráči ma privítali a prijali ma ako priateľa a brata. Aj ľudia v okolí su veľmi milí a radi sa chcú zhovárať v angličtine.

Čo sa ti na Slovensku najviac páči?
Užil som si výlet do Bratislavy a videl som napríklad aj prezidentský palác. Taktiež sa mi páčil výhľad na celé mesto z hradu. Moji spoluhráči a priatelia ma informovali o úžasnej histórii celého mesta a o jednotlivých pamiatkach.

Čo ti tu najviac chýba?
Jedna vec, ktorá mi tu bude chýbať je hlasná podpora mojej rodiny cez zápasy. Počas mojej kariéry som mal vždy sťastie hrať poblíž mojej rodiny, ktorá navštevovala moje zápasy, odkedy som hral juniorskú ligu. Vždy ma hrdo a hlasne povzbudzovali a podpichovali súpera. Toto je teda jedna z vecí, ktorá mi tu bude určite chýbať.

Ďakujeme Kobiemu za rozhovor.

Partneri