Druhý domáci zápas – Příbram Bobcats

15.05.2015

Uplynulý piatok nás opäť postavil do úlohy hostiteľov. Tentokrát k nám zavítal ďalší český celok, minuloročný finalista ČLAF, Příbram Bobcats. Očakávali sme vyrovnaný priebeh zápasu a zaujímavý taktický futbal. Oba tímy disponujú kvalitnou obranou a tiež sa môžu spoľahnúť na veľmi plodnú útočnú hru. Podľa papierových predpokladov sme možno neboli pasovaní za favorita duelu, ale optimizmus nám dodával najmä predošlý zápas, kedy sme vďaka výbornému výkonu dokázali poraziť pražských Lions.

Celý prvý polčas sa niesol v znamení nepriepustných obrán. Oba útoky boli držané na dištanc od end-zón. Až v samom závere druhej štvrtiny sme boli svedkami prvých a jediných bodov v prvom dejstve, kedy QB hostí C. Givens sám dobehol pre TD. Do kabín tak Bobcats odchádzali s tesným náskokom 7:0. Objektívne však treba povedať, že náš súper bol vo svojich útočných pokusoch o niečo nebezpečnejší, svoje drivy dokázal živiť dlhšie a dával tak vlastnej obrane viac času na oddych.

Na začiatku druhého polčasu bolo všetko otvorené a obraz hry sa nezmenil. Postupne však Bobcats pridávali na obrátkach, čoho dôsledkom bol ďalší TD z rúk Givensa. Jeho pass dokázal zachytiť Hamza a pohodlne tak dobehnúť pre ďalšie body hostí. Práve táto dvojica bola počas tretej štvrtiny nezastaviteľná a postupne rozoberala našu obranu, ktorá nedokázala Givensa dostať pod tlak a tak QB hostí mohol pohodlne kompletovať svoje prihrávky.

V štvrtej štvrtine Příbram ešte pridala ďalšie 2 TD. Prvý po výbornom 44y motione D. Vitisa a druhý po zachytení INT a 70y behu až do end-zóny v podaní D. Potrebuješa. V samom závere sme sa kozmetickej úpravy skóre predsa len dočkali aj my, keď výborne hrajúci Adam Kuruc korunoval svoj výkon a po krátkom rune si dobehol pre svoj prvý TD v tejto sezóne českej ligy. Adam je až tretím RB v zostave, ale kvôli zraneniam nastúpil do zápasu ako starter a odohral v skutku obdivuhodný zápas. Nabehal 89 z celkových 122 rush yards a pripísal si jeden spomenutý TD s priemerom 3,6y na run. Aj keď inkasoval veľké množstvo tvrdých hitov, zápas dohral, čo je dobrá správa pre naše ďalšie stretnutia.

Konečný výsledok 6:26 sa zdá krutý, ale jednoducho Příbram prišla pripravenejšia, odhodlanejšia a hlavne s väčším hladom po víťazstve. Naša obrana odohrala celkovo dobrý zápas, aj napriek tomu, že chýbali niektoré opory zadných radov. Útok však zaostal za svojím očakávaním. Pravdou je, že aj offense bojuje s väčším počtom zranených kľúčových hráčov a ďalší chýbali kvôli pracovným, či rodinným záležitostiam.

Fanúšikovia amerického futbalu neprídu skrátka ani túto sobotu. V rámci slovenskej ligy, k nám zavítajú nitrianski Rytieri. Aj Vaše hlasivky sú potrebné pri vytvorení priaznivých podmienok pre našu obranu. Neváhajte a príďte s nami prežiť príjemné futbalové popoludnie a hlavne podporiť náš tím – Trnava Bulldogs.

Partneri