PREVIEW: BULLDOGS – PRAGUE BLACK PANTHERS

22.04.2016

Prague Black Panthers – pojem v americkom futbale v Čechách. Ak rátame úspechy predchodcov Prague PanthersPrague Black Hawks, tak ide o najúspešnejší tím v histórii. Posledných niekoľko rokov majú dominantné postavenie a v podstate nemajú v ČLAF konkurenta.

 

A predsa dokážu aj prehrať. V tomto smere môžeme identifikovať niekoľko faktorov, ktoré ovplyvňujú úspech alebo naopak neúspech ich súpera. V prvom rade je sila tímu vždy úmerná počtu hráčov, ktorých PBP nasadia z ich „A“ tímu, ktorý hráva rakúsku najvyššiu súťaž AFL. Je neodškriepiteľné, že títo hráči sú elita a ich niekoľkoročné skúsenosti v súťažiach s najlepšími tímami druhej najlepšej súťaže v Európe sú častokrát tým rozdielom medzi tímami v ČLAF. Ďalším faktorom je game plan. Nie je žiadnym tajomstvom, že tím, ktorý chce uspieť proti PBP, musí zastaviť číslo #11 Jána Dundáčka. Pravdepodobne najkomplexnejší futbalista v Zemích Českých, Morave a Slezku. Ak ste niekto videl zápas proti Lions, tak v posledných 50 sekundách boli PBP v redzone Lions a prehrávali o touchdown. Aj slepý musel vidieť akú veľkú dôveru Dundáček má, alebo ako veľmi sa na neho coaching staff PBP spolieha, keďže mu loptu zverili 3 krát po sebe. Posledným faktorom je, ako veľmi dobre bude súper PBP mentálne pripravený čeliť tomuto tímu. Black Panthers je tím, ktorý oplýva vysokou sebadôverou. Častokrát sa môže zamieňať s aroganciou, no ich schopnosť dominovať nad súperom nielen herne, ale aj mentálne, je naozaj vysoká. Tím, ktorý ich chce poraziť, musí v prvom rade silno veriť, že to dokáže. Každý tím je totiž poraziteľný.

 

Bulldogs na druhej strane sú vo veľmi zvláštnej sezóne. Vymenili skoro celý coaching staff. Odišli Greg Anderson, Jayme Regualos, Marcel Voštinár, Jozef Trabalka, na ich miesto prišli John Booker ako hlavný tréner a občasný hráč. John priniesol nový systém do hry, novú organizáciu, ale to najdôležitejšie čo priniesol, je nová motivácia. Bulldogs sa menia! Menia sa smerom ku komplexnému tímu, ktorý si verí. Áno, má nedostatky v obrane, má na čom pracovať v special teamoch a napriek poslednému zápasu, má stále čo zlepšovať v útoku. No tím túži po úspechu, nielen z dôvodu, že posledné sezóny vždy skončil v semifinále, práve proti PBP, ale aj z dôvodu presvedčenia, že na ten úspech proste má. Hráči sú po zápasoch nespokojní, že nehrali lepšie a to majú za sebou dve víťazstvá. Podstatné bude či táto vôľa bude väčšia, ako vôľa hráčov Black Panthers dokázať, že sú stále najlepší tím. Víťazstvo nad PBP by išlo isto do sveta, tak ako išlo víťazstvo Lions nad týmto tímom v tomto ročníku. Bulldogs momentálne chýba pár hráčov, ale nie je to nič zásadné.

 

Čo určite stojí za to sledovať?

 

  1. Súboje secondary PBP s WR Bulldogs
  2. Schopnosť front seven Bulldogs udržať na uzde Dundáčka
  3. Ako bude fungovať doteraz vynikajúca behová hra Bulldogs proti obrane PBP

 

Tento zápas môže veľmi napovedať o tom, ako bude vyzerať finále ČLAF tento rok, alebo všetko pekne zamotať a to pre oba tímy.

Partneri