Bulldogs opäť s tesnou prehrou

17.05.2016

V sobotu sa Bulldogs presúvali do Příbrami na piaty zápas tejto sezóny, čím uzavreli prvú polovicu zápasov základnej časti. S bilanciou 2:2 si veľmi dobre uvedomovali, aký dôležitý je tento zápas. S Příbramou vyhrali doma o TD a pre Příbram bolo kľúčové poraziť Bulldogs vyšším rozdielom bodov, aby v prípade rovnosti bol tie breaker na našej strane.

 

Počasie bolo celkom prijateľné, polooblačno, občas spŕchlo. Coin toss sme vyhrali a odmietli sme los, čím išla na loptu Příbram a nám zostalo právo voľby v druhom polčase.

Prvý drive domácich sa nám podarilo zastaviť spôsobom „tri a von“ a išli sme do útoku. V danom momente sme mohli strhnúť vedenie na svoju stranu, v kľude vstúpiť do zápasu a  momentum mať na svojej strane. Bohužiaľ nestalo sa tak. Po prvom, veľmi peknom behovom pokuse #28 Ivana Klementoviča, sme následne nedokázali získať prvý down a dokonca sa nám nepodarilo skonvertovať ani štvrtý pokus a tak na loptu išli opäť domáci. Z následného driveu, ktorý začal na veľmi dobrých 49 yardoch na našej polovici, sa sériou 3 behov, v spojení s našimi dvoma penaltami (dokopy 20 yardov), podarilo skórovať #33 Petrovi Datelovi. PAT (Point after touchdown) bol neúspešný a skóre bolo 6:0.

 

Bulldogs odpovedali z následného drivu, keď najväčšia zbraň Bulldogs, WR #4 Ja Vontae Hence 35 -yardovým touchdownom vyrovnal skóre na 6:6 a z následného pokusu #86 Michal Lorincz dostal Bulldogs do vedenia. V tom momente nikto netušil, že to je posledné vedenie Bulldogs v tomto zápase. Stavom 6:7 pre hostí skončila prvá štvrtina potom, ako sa nám podarilo zastaviť domácich po peknom drive na štvrtý pokus na našich 22 yardoch.

 

V druhej štvrtine priebeh zápasu naberal iný obraz, ako by si Bulldogs želali. Svojou nekoncentrovanou hrou, príliš veľa penaltami a neschopnosťou dostatočne uviesť svoj gameplan do života, dovoľovali súperovi veľmi prekvapivé hry. Hneď v prvom drive Bobcats, sme nedokázali zastaviť RB #29 Ondřeja Vitíška, ktorý 43 yardovým behom skóroval a dokázal potrestať jednu z mnohých chýb hostí. Následný pokus #16 Douga Webstera o 2pt conversion bol neúspešný a skóre sa upravilo na 12:7. Bobcats sa druhýkrát dostali do vedenia a už ho Bulldogs nevrátili. Séria zmaru na strane hostí pokračovala a v náslendom drive Bulldogs namiesto skórovania a otočenia zápasu vo svoj prospech, dokázali vyprodukovať turnover. #14 Tyrell West sa snažil prihrať na #4 Ja Vontaeho, no túto prihrávku zachytil nemecký “krajánek” v službách Bobcats #7 Ron Linden a namiesto TD išli na loptu Bobcats. Či už strata koncentrácie z dôvodu Interception alebo z iného imaginárneho dôvodu, hráči Bulldogs ako keby prestali hrať, čo umožnilo #16 Dougovi Websterovi prebehnúť celých 78 yardov a najkrajšou akciou zápasu skórovať ďalší TD. Skóre sa po úspešnom kicku menilo na 19:7.

Oba tímy boli schopné svoje ďalšie drivy premeniť na body a tak polčas skončil 26:21 pre domácich. Žiadne hrozné skóre, v podstate one touchdown difference. Polčas pred Vami a teda nič neriešiteľné.

 

Druhý polčas však priniesol dve úplne odlišné štvrtiny. Niekto by povedal, že to bol preto, lebo Bobcats už nemuseli vo štvrtej tak intenzívne hrať. Niekto by povedal, že Bulldogs konečne začali hrať svoj futbal a pod tlakom boli schopní oveľa efektívnejšie hrať, ale nepredbiehajme.

 

V tretej štvrtine pokračovala zúfalá nedisciplinovanosť hostí, ktorý “tropili” jednu penaltu za druhou, či už na strane obrany, alebo na strane útoku (offsides, false starts a podobne). Každý z tímov mal dvakrát loptu k dispozícií a práve tento rodziel v disciplinovanosti priniesol úspech domácim. V oboch driveoch boli schopní dostať loptu až do endzóny a potvrdiť svoje TD za jeden bod. Skóre po tretej štvrtine bolo 40:21 a pôsobilo to, že je po zápase. Opak však bol pravdou. Bulldogs sa práve v tejto chvíli zmobilizovali a vôbec nezložili zbrane. Trick play v podaní #28 Ivana Klementoviča, ktorý hodil 60y TD na #4 Ja Vontae Henca bola možno rovnako krásnou akciou, ako beh Pŕíbramského QB-ho. Bulldogom sa podarilo zastaviť Bobcats v náslendom drive, aj keď čas hral výrazne proti nim. Predsa len bolo treba ešte skórovať dva TD. Práve tých 5 minút, ktoré trvalo Bulldogs zastaviť Bobcats, nakoniec chýbali. Ak by sa podarilo hneď po troch hrách Bobcats vyhnať z ihriska, bolo by to o niečo reálnejšie. Takto zostal Bulldogs čas už len na jednu zmenu skóre a Bobcats v poslednom drive, po získaní prvého downu zápas už len dokľakali. K štvrtej štvrtine treba dodať, že napriek veľmi cennému víťazstvu, išlo Bobcats aj o skóre, keďže Bulldogs porazili Bobcats výraznejším rozdielom v prvom zápase. Bolo by veľmi mylné si myslieť, že Bobcati hrali na pol plynu.

 

Na záver je možné dodať nasledovné. Bulldogs sú majstri v porážaní seba samých. Bez akéhokoľvek znižovania kvality súpera, či nebodaj podhodnocovania výkonu Bobcats, pri vzhliadnutí videa a štatistík je jasné, že Bulldogs zase nedokázali koncentrovane hrať celých 48 minút. Dovolili súperovi príliš veľa možností na skórovanie prostredníctvom vlasntých chýb, množstvom penált (20 penált pre 135 yardov) a big plays. Bobcats dokázali každú jednu chybu perfektne využívať a hlavne, dokázali nabehať proti Bulldogs enormné množstvo yardov. Ak Bulldogs potrebujú zlepšiť niečo je to ich schopnosť hrať naplno celý zápas. Nejde o útok, obranu, či special teams, v každej jednej fázi prehrávajú práve kvôli tomu, že nedokážu sa sústrediť na to najdôležitejšie, hrať iba futbal.

 

!!GO BULLDOGS AND KEEP CHOPPING THE WOOD!!

 

Partneri