Nový Head Coach Toko Pfeiffenberger

13.01.2017

Trnava Bulldogs sa po troch rokoch rozlúčila s hráčom a trénerom Johnom Bookerom, ktorý je teraz v Brazílii a Fínsku. John určite zanechal v našom tíme nezmazateľnú stopu, ale život ide ďalej a my sa musíme pozerať do budúcnosti. Johnovi želáme všetko dobré. Teraz sa už ale sústreďujeme na novú sezónu, kde nás povedie po prvýkrát coach, ktorý nie je Američan. Novým head coachom pre sezónu 2017 sa stal Toko Kande Pfeiffenberger (42). Bývalý starter nemeckého národného tímu na pozícii middle linebackera. Vyspovedali sme trénera po prvých dvoch tréningoch.

 

Tréner, prosím, skús sa predstaviť našim fanúšikom.

Narodil som sa v Berlíne (v tom čase západnom Berlíne). Keď som mal 21, odišiel som do južnej Kalifornie, aby som mohol hrať football a basketball na univerzite (Palomar Junior College a Grossemont Junior College, ktoré sú v San Diegu). V roku 2000 som sa vrátil do Európy, pretože som chcel hrať football profesionálne. Hrával som pre NFL Europe (2 roky Berlín Thunders) a tímy nemeckej najvyššej ligy (GFL – najmä Berlin Adlers, Dresden Monarchs a Cologne Crocodiles). V tom čase som tiež trénoval juniorské tímy týchto družstiev. Po skončení svojej profesionálnej kariéry hráča, som založil v Berlíne klub Capitol Colts Berlin a bol jeho prezidentom 6 rokov a zároveň som bol aj head coachom. Po skončení tejto časti môjho života som trénoval v Poľsku a teraz som sa rozhodol prijať miesto u trnavských Bulldogs.

Máš nejaké úspechy v rámci svojej futbalovej kariéry?

Zúčastnil som sa jedného bowl-u NoFear Bowl, keď som bol v USA na univerzite. Bohužiaľ tento zápas sme nevyhrali. Vyhral som dva German Bowls s tímom Berlín Adlers a Cologne Crocodiles. Tiež som vyhral World Bowl s Berlínom Thundres v súťaži NFL Europe. S nemeckým národným tímom som bol tretí na majstrovstvách sveta v roku 2003.

Prečo si sa rozhodol upísať sa trnavským Bulldogs?

Verím v tento klub, pretože ide o mladý klub s dobrým potenciálom a rodinná atmosféra v tomto klube mi veľmi pripomenula, na čo som bol zvyknutý z minulých rokov.  Rovnako preto, lebo som bol veľmi spokojný so spôsobom akým so mnou komunikoval bývalý tréner John a predstavil mi tím a aj ako sa ku mne choval manažment tímu.

Aká je tvoja trénerská filozofia?

Mojím základom je donútiť hráčov, aby zo seba dostali všetko a boli na ihrisku tými najlepšími akými dokážu byť. Som ten typ trénera, ktorý rád ostrí železo železom. Vždy hrám kvôli víťazstvu a chcem byť najlepším, byť prvým, nič iné mi nedáva zmysel. Nič iné nechcem. Základom je pre mňa bažiť po úspechu.

Si prvýkrát na Slovensku, aké sú tvoje pocity?

Cítim sa veľmi príjemne a veľmi vítaný. Trnava je podľa mňa veľmi pekné staré mesto s nádhernými budovami. Mám tu všetko, čo som očakával. Som rád, že som sa rozhodol prísť sem a prijať pnuku Bulldogs.

Máš za sebou prvé dva tréningy a tak isto aj kondičný tréning s hráčmi. Čo ťa prekvapilo, pozitívne aj negatívne?

Po prvých tréningoch nemám zlú skúsenosť, no verím, že v budúcnosti budú situácie, kedy budem nespokojný s niečím, ako tréner musím byť aj nespokojný, no som presvedčený,  že to bude len keď budem chcieť, aby boli chalani lepšími hráčmi. Som milo prekvapený záujmom zo strany hráčov o tento šport v Trnave a tak isto aj potenciálom, ktorý vidím v tíme. Vyzerá to tak, že máme všetky potrebné suroviny, aby som mohli „uvariť“ ten správny tím. Ak hráči budú tvrdo pracovať, môžeme dosiahnuť čokoľvek.

Aké sú tvoje plány s Bulldogs?

Ako vždy v mojom živote, aj teraz chcem byť číslo jeden, takže vyhrať všetky súťaže, v ktorých hráme.

 

Ďakujeme veľmi pekne trénerovi za prvý rozhovor s ním a želáme mu veľa úspechov s tímom. Postupne, ako bude sezóna pokračovať, Vám budeme prinášať ďalšie rozhovory s Tokom.

 

Partneri