BULLDOGS odohrajú sezónu na atletickom štadióne Slávie!

14.03.2017

Vynikajúca správa pre všetkých fanúšikov trnavských Bulldogs a fanúšikov amerického futbalu ako takého sa udiala pred pár týždňami. Na základe minuloročných výsledkov nášho klubu, kedy sme vyhrali domácu súťaž SFL a stali sa majstrami Slovenska (Bulldogs porazili priepastným rozdielom žilinských Warriors práve v Trnave) a skončili v Českej lige na treťom mieste (finálová účasť nám ušla takpovediac o „chlp“) sa primátor mesta Trnava JUDr. Peter Bročka LL.M. spolu s p. Ing. Vladimírom Gubrickým (tajomník AK AŠK Slávia Trnava) rozhodli podporiť náš klub pre nás veľmi kľúčovým spôsobom. Po úspešne odohratom minuloročnom finálovom zápase SLOVAK BOWL II budú Bulldogs môcť odohrať domáce zápasy na Slávii celú túto sezónu. Čo všetko to znamená pre Bulldogs sme sa pokúsili zistiť v rozhovore s manažérom tímu Jurajom Balogom.

 

  1. Aká je to zmena pre Bulldogs, keď po 4 rokoch na „Energu“ budete hrať domáce zápasy na Slávii?

Obrovská. Cieľom nášho klubu nie je len hrať americký futbal, ale ho zároveň aj približovať fanúšikom a aj nezainteresovaným divákom. Toto je naozaj veľmi náročné bez riadneho štadióna, ktorý poskytuje divákom komfortné zázemie. Energo bolo super v tom, že sme mali ihrisko s maximálnymi rozmermi a riadnymi futbalovými bránkami. Bohužiaľ, ale okrem jednej malej tribúny, ktorú máme zapožičanú od trnavských basseballistov, sme žiadnym spôsobom nedokázali zvýšiť komfort pre divákov. Toto pre nás výrazne znížilo možnosť zaujať aj nových fanúšikov tohto športu. V tomto smere sme naozaj vďační p. primátorovi Bročkovi a p. Gubrickému, za takúto pomoc a podporu.

  1. Čo je najväčším prínosom Slávie?

Práve divácky komfort. Krásna krytá tribúna pre viac ako 400 divákov, lepšie vedľajšie zázemie (bližšie sociálne zariadenia, bufet priamo pod tribúnou) a samozrejme lepšia poloha a prístupnosť. Predsa len Slávia je v Trnave považovaná za určité centrum športu a v čase keď náš tím hráva domáce zápasy je častokrát plná športových nadšencov a preto pevne veríme, že prilákame nových záujemcov o tento šport.

  1. Zostanú časy domácich zápasov rovnaké?

Áno, v tomto smere sa nebude nič meniť. Tak ako boli fanúšikovia zvyknutí, bude kick-off každého zápasu o 14:00 a ako bol náš trend v posledných rokoch aj tento rok budeme hrávať vždy v sobotu. Pevne veríme, že týmto spôsobom bude pre našich fanúšikov len prínosom to, že budeme hrať na Slávii.

  1. Čo sa zmení oproti ihrisku na Energu? Budú nejaké obmedzenia?

Jedinou zmenou, ktorá však vychádza zo samotných rozmerov Slávie, je skrátenie dĺžky ihriska cca o 10 yardov. Je to skutočnosť, ktorú pravidlá povoľujú a teda v tomto smere nemá žiadny zásadný problém. Ešte sme v rokovaní s českou ligou, ako presne budeme skracovať ihrisko (či sa skráti dĺžka jedného yardu, alebo sa vypustí časť ihriska).

  1. Budú aj riadne futbalové bránky?

Toto je stále otvorená téma, snažíme sa nájsť správne riešenie nielen ako technicky zabezpečiť umiestnenie bránok, ale aj logisticky. V tom smere musím opäť vyjadriť vďačnosť smerom k p. Gubrickému a p. Hammelovi (športový riaditeľ AK AŠK Slávia Trnava), ktorí nám vychádzajú maximálne v ústrety.

  1. Na záver nám ešte prezraďte koľko domácich zápasov čaká na fanúšikov a v ktorých termínoch sa odohrajú?

Tento rok budeme hrať na Slávii domácu časť českej ligy (slovenskú ligu hráme len vonku) a teda bude to 5 domácich zápasov a to v termínoch 8.4., 15.4. a 23.4. a potom v máji v termínoch 13.5. a 20.5..

 

Partneri