Preview SFL základná časť 2017

15.03.2017

V SFL 2016 Trnava BULLDOGS jasne dominovala. Kvôli programu ČLAF síce odohrala len semifinále a finále, to však stačilo. Zaslúžene drží v rukách titul majstra Slovenska. Tento titul sa teda pokúsi obhájiť i v sezóne SFL 2017. Je jasné, že Trnava BULLDOGS odohrá tento rok dve ligy. Klasicky ČLAF, kde sa minulý rok umiestnila na treťom mieste a po novom teda už aj SFL. Avšak SFL už zasiahne do plánu BULLDOGS viac ako by sa mohlo zdať. Namiesto semifinále a prípadného finále si tento rok s istotou zahrá 4 zápasy a všetky vonku.

V pripravovanom harmonograme čaká Trnavu už túto sobotu, čiže 19. marca, Bratislava MONARCHS.  Práve vďaka týmto dvom účastníkom sa očakáva podstatné zvýšenie úrovne ligy. Faktom ostáva, že i Bratislava MONARCHS sa zúčastní dvoch líg. SFL 2017 a AFL D1 2017 – rakúska liga. Práve tento fakt ich stavia do rovnakej pozície ako Trnavu. Tak isto odohrá len 4 zápasy. Bratislava tento rok získala dve zahraničné posily a to na postoch QB Daniel Dobson a LB Erik Hulman. Panovníci sa netaja túžbou po zisku prvenstva v oboch ligách.

 

Nasledujúcim skalpom Trnavy sa zdá byť Zvolen PATRIOTS. Tí po neúspešnom účinkovaní v ČLAF B 2014 opustili zahraničné vody a začali budovať pevné základy na Slovensku. Dôkazom je i výhra v Memoriáli  Lukáša „BULA“ Kopčana (7v7), kde zdolali Nitru i Košice. Uvidíme, či budú vedieť túto silu preniesť i do plnej verzie futbalu a to 11 na 11. Zaujímavou zostáva sila spojenia kraju Patriotov, ktorá združuje hráčov zo Zvolena, Banskej Bystrice, Handlovej, Detvy, Hriňovej, Brezna, Krupiny, Prievidze a Žiaru nad Hronom.  Zápas sa odohrá v sobotu 25. marca na ihrisku Zvolen PATRIOTS.

Na programe nás čaká mesačné oddýchnutie od SFL, ktoré sa skončí až 29. apríla a to v opakovanom semifinále SFL 2016. Áno uhádli ste správne, pocestujeme do Košíc navštíviť Cassovia STEELERS. Po debakli 43:0 majú Košice každopádne čo zlepšovať. Pre Trnavu je to samozrejme zdvihnutý výstražný ukazovák. Na poste QB budeme vidieť bývalého defensive enda, Petra JAKUBECZY s číslom 91, ktorý zmenil číslo na 14 a vystriedal už niekoľko pozícií. Pomôže táto zmena Košiciam ? Košice berú sezónu naozaj vážne a v rámci prípravy odohrali  2 priateľské zápasy a to proti tímom maďarskej ligy. Menovite Nyíregyháza a Miškolc. Jeden ich ešte čaká a to v Egri. Všetky prípravné zápasy odohrali na ihriskách súpera.

Posledným súperom základnej časti bude Nitra KNIGHTS. Azda najväčším krokom Nitry je podpísanie americkej posily na poste DL/OL. Clarence Witherspoon zo severnej Karolíny prinesie do tímu určite cenné rady a skúsenosti. Či však bude mať celkový dopad na kvalitu útoku či obrany, prinesie len čas. Nitra v poslednej dobre predvádza nevyrovnané výkony či už vo forme 7v7 alebo v semifinále SFL 2016. Zápas sa odohrá nedeľu 21. mája v Nitre. Dátum je zaujímavý tým, že Trnava BULLDOGS odohrá v sobotu 20. mája domáci zápas ČLAF proti Praha LIONS.

 

Všetkým tímom držíme palce v základnej časti. Nezostáva nič iné ako podporiť hráčov a tímy návštevnosťou na zápasoch ako vonku tak i doma. !GO BULLDOGS GO!

Partneri