PREVIEW: PATRIOTS – BULLDOGS

24.03.2017

Po nevydarenom vstupe do sezóny čaká Bulldogs druhý zápas SFL, ktorý odohrajú v marcovom termíne a taktiež to bude príprava na českú ligu. Bohužiaľ nie je isté, či to bude tak úplne príprava, keďže týmu spod Pustého hradu sa nepodarilo zabezpečiť lepšie ihrisko, ako to v areály strednej školy, ktoré je bohužiaľ kratšie až o 20 yardov. Napriek tomu je lepšie radšej ten zápas odohrať, ako ho kontumačne vyhrať, takže Bulldogs súhlasili, že tento zápas odohrajú aj na takomto ihrisku.

 

Zápas s Monarchs ukázal, kde má tím slabiny a čo všetko treba napraviť. Bohužiaľ v zápase s Bratislavou neobišli trnavských hráčov zranenia a taktiež nie všetci hráči, kvôli pracovným alebo súkromným povinnostiam (ktoré sa im nepodarilo upraviť) sa nebudú môcť tohto zápasu zúčastniť. Napriek tomu sa očakáva lepšia zohratosť nášho útoku a stabilne dobrý výkon obrany hneď od prvých minút.

 

Zvolenský klub, napriek tomu, že je historicky jeden z najstabilnejších klubov, sa v poslednom období potyká najmä s výrazným nedostatkom hráčov. Ani vzájomná blízkosť dvoch sedmičkových klubov (v Banskej Bystrici sa nachádza ešte klub Deamons) nedokáže klubu zabezpečiť, prípadným spojením, komfortný počet hráčov na odohranie celej sezóny. Už v minulom ročníku SFL klub balansoval na hranici nedohrania súťaže a tento ročník ani nebolo dlho jasné, či sa im podarí vyskladať tím. Veľkým problémom je častý odchod hráčov do iných klubov, najmä Bratislavy (hráči odchádzajú kvôli práci, prípadne štúdiu). Pred touto sezónou opustil klub jeden z najlepších WR Ľuboš Paprčka, ktorý nastúpil proti Bulldogs práve vo farbách Bratislavy. Patrioti napriek tomu budú nebezpečným tímom najmä svojou výraznou silovou hrou. Dá sa očakávať, že najmä po zemi budú veľmi nebezpečný a tak preveria Bulldogs práve v tej hernej činnosti, ktorá najviac v obrane krívala a to pokrývanie behového útoku Monarchs. Najväčšou devízou klubu zo Zvolena je však ich srdce. Len málo ktorý klub na SVK je tak zomknutý ako Patriots a to je niečo čo ich rok od roku zdobí a možno aj zachraňuje. Mentálna sila tímu je na vysokej úrovni a uvidíme, ako sa s tým vyporiada Trnavský klub, ktorý práve v tejto časti občas dostane trhli, najmä, ak veci nejdú tak ako sa očakáva.

 

Trnavčania sú jednoznačným favoritom tohto zápasu a nie len kvôli tomu, že majú vo svojom kádri zahraničné posily a trénera. Dlhodobo hrá trnavský tím kvalitnejšou ligu a má aj viac skúseností, nehovoriac o úspechoch klubu. Prípadná prehra by však takmer vyradila Trnavu z možnosti obhajovať titul z minulého ročníka a taktiež by to nepridalo na psychike tímu pred začiatkom ČLAF. Zvolenský patrioti sú tak trochu Nemesis trnavského klubu. Viacero z Vás si isto bude pamätať prehru v prvom zápase sezóny 2012, ktorý Bulldogs odohrali na Energu, kedy boli Bulldogs riadne zaskočený po prehre s Patriotmi a dostali tvrdú lekciu z futbalu. Bulldogs sa isto budú snažiť vylepšiť najmä efektivitu v získavaní yardov v útoku. Je predpoklad, že tak útok, ako aj obrana, by mali byť výraznejšie lepšie oproti zápasu proti Monarchs, aj keď vinnou zranení im bude chýbať pár kľúčových hráčov. Základom úspechu pre Bulldogs bude začať vyhrávať súboje na Line of scrimmage. Pevne veríme, že si ofenzívna lajna riadne vstúpila do svedomia a výrazne zlepší svoju hru. Rovnako je potrebné eliminovať až príliš veľa nedostatkov v passovej hre, keď v zápase v Bratislave bolo príliš veľa dropov, prehodených pasov, prípadne quarterback nemal dosť času a priestoru, aby sa dokázal poriadne prečítať hru a bol až príliš často pod tlakom. Rovnako by sa mohla stabilizovať výkonnosť special teamu. V Bratislave sa striedali vynikajúce momenty (zaľahnutý fumble pri našom punte) k tým desivým (zlý punt a z toho prameniace safety). Akokoľvek sa zdá, že Bulldogs sú jasným favoritom a existujú rôzne dôvody si na to myslieť. Akokoľvek sa zdá, že Patriots by mohli byť zaradzovaný medzí slabšie tímy ligy, v každom športe a obzvlášť futbale platí to, že sa na každý jeden zápas, každú jednu hru treba plne koncentrovať a hrať naplno hneď od začiatku. V opačnom prípade sa aj zo zdanlivo slabého tímu, môže vykľuť poriadny Goliáš, najmä keď Zvolen nemá čo stratiť. Disciplínu treba cítiť nie len priamo na ihrisku, ale aj pred zápasom, aby bolo sústredenie na hodnote 100%.

 

Zápas sa odohrá na ihrisku Technickej akadémie vo Zvolene, Jána Švermu 1. Kick-off je naplánovaný na 14:00 a my pevne veríme, že sa na štadióne bude ozývať už tradičné „Buuuuuullldoooooooogs“!

 

!!GO BULLDOGS GO!!

 

Partneri