BULLDOGS PODĽAHLI AJ STEELERS

17949665_1422605414463860_451613473_o
16.04.2017

Ostrava a Trnava si ako keby vymenili úlohy z posledných ročníkov Bitters ligy. Bilancia oboch tímov vyznievala absolútne v prospech Trnavy. Ani raz Ostrava Trnavu neporazila, no nikto nepredpokladal, že by si mohla Trnava túto bilanciu udržať. Nastúpiť do zápasu bez quarterbecka (#7 Boris Bútora aj #5 Marek Daniš, prípadne #8 Marián Fečko sú zranení) a chcieť vyhrať zápas je viac či menej nemožné. Na druhej strane Ostrava, nadväzujúc na svoj posledný zápas minulého ročníka, prekvapivo porazila Příbram Bobcats. Pred týmto zápasom sa dokonca posilnili o ďalšieho hráča, fínskeho quarterbacka. Coin toss vyhrala Ostrava a zvolila si príjem.

17948281_1422605267797208_591215501_o

Prvý polčas bol v znamení výrazne zlepšeného výkonu Bulldogs oproti predchádzajúcim dvom zápasom, no marazmus Bulldogs nie a nie zastaviť. Už tak zdecimovaný káder dostal v prvom drive ďalšiu ranu, keď sa zranil #33 Peter Dobrovodský a jeho sezóna, po zlomenine kľúčnej kosti, skončila. Napriek tomu sa Ostrave nepodarilo skórovať, keď drive zakončila trnavská obrana interception #34 Jakuba Fančoviča. Čo sa nepodarilo útoku Steelers, to sa však podarilo Trnave. Útok Bulldogs rozohrával z vlastných 2 yardov a defenzívnej line Ostravy sa podarilo zastaviť jeho postup vo vlastnej endzóne a vďaka safety si pripísala prvé body tohto zápasu. V následnom drive sa obrane Trnavy podarilo zase zastaviť útok Ostravy, ale vlastnou chybou, muffnutým puntom #25 Marekom Mahajom,  darovala loptu opäť súperovi a to hlboko vo vlastnom poli. Túto výhodu Ostrava využila len k premeneniu field goal. Z následného drivu Bulldogs znova nič svetoborné nevzniklo a special team Bulldogs musel odkopávať takmer z vlastnej goal line. Punt vrátili oceliari na 25 yardov a Steelers sa konečne podarilo behom skórovať touchdown, keď sa presadil #27 Dominik Dvorský.

 

Druhá štvrtina priniesla veľmi podobný priebeh ako tá prvá, ofenzíva Bulldogs bola vyhnaná väčšinou na „3 a von“. Oceliarom sa podarilo hneď zo svojho prvého drive-u, behom #27 Dominika Dvorského, skórovať ďalší touchdown. Útok Bulldogs nič nepredviedol a po punte, ktorý sa kopal z hĺbky trnavskej polovice začínal útok Steelers 30 yardov od endzóny súpera. Obrana Bulldogs však dokázala zastaviť útok Steelers a kopal sa len field goal, ktorý bez problémov po druhýkrát v zápase úspešne premenil #5 Jiří Šimečka. Bohužiaľ v následnej akcii prišlo k veľmi diskutabilnej situácii, keď returner Trnavy #13 Dušan Hornáček zachytil kick-off súpera a zakľakol v endzóne, ale rozhodcovia usúdili, že sa do nej dostal úmyselne a zahlásili safety. Bohužiaľ, smola Trnavy pokračovala ďalej. Všetci si v tom momente spomenuli na minuloročné finále a neveriacky krútili hlavy. Polčas skončil jasne 0:24 pre Ostravu.

17968234_1422605564463845_1335348661_o

V tretej štvrtine išli ako prví na loptu domáci a obraz hry sa vôbec nezmenil. Tri pokusy a punt. Vzhľadom na pozíciu, z ktorej Bulldogs odkopávali, sa ani nedá diviť, že loptu dokázali hostia vrátiť až na 15 yardov a mali tak veľmi výhodnú pozíciu. Hneď prvou akciou sa do tretice presadil #27 Dominik Dvorský a uzavrel tak svoj hattrick. Zmar útoku Trnavy pokračoval v následnom drive, kedy po dobrom tlaku obrany Steelers donútili trnavský útok k fumblu, ktorý zaľahli na 2-och yardoch. V tejto chvíli sa vyznamenala obrana Bulldogs, keď prihrávku quarterbacka oceliarov dokázal zachytiť #25 Martin Mandúch. Ten síce svoj beh zakončil až v súperovej endzóne, ale zaslúžený pick-six mu zobrali rozhodcovia, pretože si všimli nepatrný holding jedného z trnavských hráčov. Škoda toho, obrana Bulldogs si za to, ako bojovala celý zápas, zaslúžila tento touchdown. Ale ako sa hovorí, chudobnému aj z hrnca vykypí. Bulldogs začínali s útokom na 27 yardoch súpera a ak sa nemýlime, tak to bol jedinýkrát, čo sa pozreli na polovicu súpera. Ani z tohto drivu nič dobré pre Trnavu nevzišlo, len to, že sa im zranil ďalší hráč #36 Adam Voštinár, ktorý si rovnako zlomil kľúčnu kosť. Bulldogs samozrejme hrali aj 4-tý down, ale nedokázali ho premeniť. Bohužiaľ, unavená obrana Bulldogs nedokázala zastaviť následný drive Ostravy a #27 Dominik Dvorský 85 yardovým behom zaznamenal svoj 4-tý touchdown. Vo štvrtej štvrtine skórovali rovnako len hostia. Field goalom #5 Jiřího Šimečka, ktorým sa uzavrelo skóre na 0:41.

17975913_1422606121130456_1364215403_o

Za zmienku stojí fakt, že trnavské obrana nedovolila  jediný touchdown vzduchom, no zlyhávala v pokrývaní runovej hry súpera. Musíme priznať, že sme trochu viac čakali od fínskeho quarterbacka hostí #3 Oskara Drockilu, no možno za tým bola aj menšia zohranosť útoku Steelers. Napriek tomu Ostrava v podstate dominovala celému zápasu a konečné skóre 41:0 v jej prospech môže naznačovať, po predchádzajúcom víťazstve na Bobcats, že majú našliapnuté k skvelej sezóne. No vyzerá to tak, že narazili zatiaľ len na najslabších, alebo nerozohraných súperov z ligy. Ak Oceliari pomýšľajú na dobrý výsledok, musia ešte veľa vecí zlepšiť. A Bulldogs? Tí musia zase a znova bojovať o holé prežitie tejto sezóny. Sympatické je, že sa nevzdávajú a bojujú ďalej.

 

!!KEEP FIGHTING BULLDOGS!!

Foto: Peter Pargáč

Partneri