PREVIEW BULLDOGS-BOBCATS

31
22.04.2017

 

Príbehy zápasov medzi Bulldogs a Bobcats majú príchuť „nízkopočetnosti“. Skoro vo všetkých zápasoch v histórii bol jeden, alebo druhý tím decimovaný zraneniami a chorobami, prípadne celkovým nízkym počtom. Bolo to tak aj minulú sezónu, kedy Bobcats zavítali k Bulldogs decimovaný zraneniami, rok pred tým, keď podobne zdecimovaný prišli Bulldogs do Příbrami a ja v rokoch 2013 a 2014 to bolo podobné. Minimálne jeden zápas medzi týmito súpermi bol poznačený maródkou na jednej, alebo druhej strane. Výnimkou nebude ani tento rok. Bohužiaľ, vyzerá to tak, že postihnutí budú len Bulldogs.

 

Bulldogs v posledných 5 piatich zápasoch (2 v SFL a 3 v Bitters lige) stratili všetkých Quarterbackov (#7 Boris Bútora má silno podvrtnutý členok a natrhnuté väzy v kolene, #8 Marián Fečko – Čegiň má natrhnuté väzy na lakti a #5 Marek Daniš má problémy s krkom), veľkú časť útoku aj obrany. Reálne je zranených a chýbajúcich 20 hráčov a niekoľko ďalších bude hrať s väčšími, alebo menšími zraneniami. Dokonca je veľmi otázny štart  #91 Ryana Seaberga, ktorý má pravdepodobne pohmoždený stehenný sval. Z minulého zápasu sú out for season # Peter Dobrovodský a # Adam Voštinár, ktorí majú zlomené kľúčne kosti. Zbytočné by bolo rozpisovať sa ďalej o množstve a druhu zranení, ktoré utrpeli hráči Bulldogs, no tieto sa jednoznačne podpísali na výsledkoch z posledných zápasov. Sympatické u hráčov Bulldogs je ich snaha bojovať za česť každú cenu. Dnes už nikto neočakáva, že by Bulldogs dokázali proti Bobcats vyhrať. Všetci však očakávajú, že sa Bulldogs postavia proti súperovi so vztýčenou hlavou a budú robiť dobré meno klubu.

 

Bobcats zatiaľ odohrali dva zápasy v Bitters lige a oba boli ako deň a noc. V prvom kole proti Steelers nastúpili, mierne povedané, nerozohraní a utrpeli prehru 0:19. Bobcats nefungovalo poriadne nič a Steelers dokonca nedokázali zužitkovať všetky svoje šance na skórovanie, ktoré mali. Podľa správ z tábora Bobcats bol výsledok spôsobený najmä nezohratosťou tímu. V následnom bye week-u dokázali Bobcats natrénovať čo sa dalo, aby sa dôstojne dokázali postaviť Prague Lions a aby dokázali odčiniť prekvapenie z prvého kola.

 

V zápase proti Lions to už boli iný Bobcats a voči Lions odohrali víťazný zápas. Výsledok 28:23 sa nerodil ľahko a zápas bol určite ťažký, ale viac ako o 100% lepší výkon obrany aj útoku Bobcats spôsobilo, že sa polčas skončil jednoznačne v prospech Bobcats 18:3. Je pravda, že Lions vyhrali druhý polčas 20 bodmi a najmä v 4 štvrtine vehementne doťahovali, ale Bobcats dokázali odpovedať na skórovanie Lions  10-timi bodmi a to im stačilo na udržanie víťazstva.

 

Čo čakať od zápasu? Asi výhru Bobcats, bez quarterbackov sa predsa hrať nedá, ale na druhej strane aj bojovnosť Bulldogs. Minulý zápas proti Ostrave bolo cítiť, že Bulldogs chcú a nevzdávajú sa. Preto pevne veríme, že im táto chuť vydrží aj naďalej. Prehltnúť totiž pilulku, v podobne zranenia polovice tímu, nie je naozaj jednoduché a to najmä psychicky. Sympatické na celej lige je podpora, ktorú sa snažia pred a po zápasoch deklarovať tímy, proti ktorým Bulldogs doteraz nastúpili. Tak isto aj podpora verných fanúšikov, ktorí chodia na zápasy Bulldogs, je niečo čo dáva silu ďalej bojovať. Pevne veríme, že to naďalej tak ostane.

 

!!KEEP FIGHTING!!

Partneri