ZÁVEREČNÝ TURNAJ ZÁKLADNEJ ČASTI V BRATISLAVE

23000205_10212291239909408_4250914647832321198_o
01.11.2017

Juniori Bulldogs vstupovali do záverečného turnaja základnej časti v nezávideniahodnej situácii. Šanca na postup do finále stále žila, no bola len veľmi ťažko dosiahnuteľná. Na to, aby mohli mladí Bulldogs bojovať o titul, museli poraziť Žilinu Warriors o viac ako 11 bodov a zároveň aj poraziť doteraz neporazenú Bratislavu. Los turnaja dal možnosť hrať Bulldogs prvý zápas proti Žiline.

22859944_10212291240909433_422051349699857185_o

Žilina nastúpila proti Bulldogs bez zraneného Quarterbacka, ktorý utrpel otras mozgu v predchádzajúcom zápase. Zlé jazyky v lige hovorili, že pri jeho štýle hry proste ročník nedohrá, a tak sa aj stalo. Trnava nastupovala nabudená s túžbou odčiniť prehru zo zvolenského turnaja a dokázať, že je schopná poraziť kohokoľvek.

Prvé drivy zápasu dominovali obrany a nepresnosti v útoku na oboch stranách. Trnaváci dobre pokrývali behy súpera, či už stredom alebo tzv. outside runs, teda behy do boku. Situáciu mierne uľahčovala spomínaná absencia QB-ho Žiliny, ale to vôbec neznižovalo schopnosť vyporiadať sa obrane Bulldogs s fyzickejšou Offenzive line. Na druhej strane sa útoku Bulldogs nedarilo prekonať obranu Warriors tak behom ako aj passovou hrou. Ani mobilita nášho quarterbecka #7 Jakuba Lenovského  nepomohla a prvý drive sme puntovali.

V druhom drive Žiliny sa našej obrane podarilo dvakrát zastaviť beh súpera so stratou yardov, čím sme zatlačili útok Žiliny bližšie k ich endzóne. Toto nám pri treťom snape zabezpečilo prvé body, kedy nepodarený snap preletel endzónu a spolu s náhradným žilinským quarterbackom a tlaku našich dobiehajúcich hráčov sa nám podarilo získať safety. Trnava viedla 0:2 a lavička verila, že skóre bude narastať na vytúžený rozdiel 11-tich bodov.

Ďalšie dva drivy nedopadli pre oba útoky dobre a až následný útočný drive Bulldogs priniesol ďalšie body. Po niekoľkých získaných first downoch sa podarilo #7 Jakubovy Lenovskému  (ktorý svojimi behmi zabezpečil niekoľko 1st downs v tomto drive) krásne prihrať voľnému #27 Adriánovi Mrvovi a skóre bolo 0:8. Bohužiaľ ani na druhý pokus sa nepodarilo PAT a tak sa skóre už nenavýšilo. Po konca polčasu sa už nič mimoriadne nestalo.

V druhom polčase sa ani jednému z útokov nepodarilo skórovať, pričom Žilina takticky šetrila čas, prehra o menej ako 11 bodov znamenalo definitívnu účasť pre tento tím vo finale a tak tréneri zo severu Slovenska zvládli záveru zápasu takticky. Škoda pre Bulldogs boli tri passy, kedy #7 Jakub Lenovský prehodil, alebo widerecieveri Bulldogs nedokázali správne zabehnúť svoje routy, pričom v prípade, ak by tieto passy vyšli, určite by Bulldogs skórovali touchdown. Toľko potrebný. Bohužiaľ  nestalo sa a tak po skončení zápasu bolo jasné, že Bulldogs na vytúžené finále nedosiahnu a budú hrať len o tretie miesto proti Zvolenu. Zápas s Monarchs už na tom nedokázal nič zmeniť a tak išlo v tomto zápase hlavne o česť. Bohužiaľ do zápasu už nenastúpil zranený RB #27 Adrián Mrva.

 

Prvý drive začínala Bratislava a po troch akciách sa jej podarilo skórovať touchdown. Bratislava nepotvrdila tento úspech a skóre otvorila na 6:0 Takto si úvod do zápasu určite nikto nepredstavoval. Z následného útočného drivu, ktorý po dvoch akciách vyzeral, že skončí puntom, sa nakoniec po sérii podarených prihrávok a defensive pass interference, podarilo skórovať, keď quarteback #7 Jakub Lenovský sám dobehol do endzóny Monarchs. Prihrávkou na #28 Patrika Klementoviča Bulldogs úspešne potvrdili touchdown a skóre otočili na 6:7. Na Bulldogoch bolo vidieť odhodlanie ukázať, že ich neúčasť vo finále nie je tak úplne spravodlivá.

23000229_10212291260989935_3421318939559542057_o

Druhý drive Monarchs sa začal tak ako prvý, dlhým behom hráča č. 45. Najmä jeho outside runy nám robili problémy. Keď sa Monarchs dostali na dostrel našej endzóny, nepodaril sa im snap, ktorý bol zaľahnutý so stratou 10 yardov a Bulldogs získali šancu zastaviť ich bez získania bodu. Bohužiaľ dlhý pass, zachytený v našej endzóne, znamenal opak a Monarchs, po nevydarenom PAT, otočili skóre na svoju stranu, 12:7.

Náš druhý útočný drive bol veľmi pekný, rýchly a efektívny, krátky pass na #81 Šimona Galgóciho, následne incomplete, ktorý opäť mieril na Galgóciho, run #7 Jakuba Lenovského  stredom ihriska pre 1st down, run #7 Jakuba Lenovského,  tentokrát outside run, pre ďaľší 1st down a následný pekný pass na #81 Šimona Galgóciho, ktorý napriek dotieraniu bratislavského obrancu zachytil šišku a „zlomil“ tackle Bratislavčana, znamenal ďalší touchdown Bulldogs. Prihrávka na RB pri PAT sa nezdarila a tak sa skóre otočilo na 12:13 pre Bulldogs. Takto vyrovnaný zápas s Monarchs zatiaľ nikto neodohral.

Tak ako bol predchádzajúci zápas dominanciou obrán, v tomto zápase na druhú stranu dominovali útoky na oboch stranách. V následnom drive sa Monarchs podarilo opäť dlhým behom dostať sa na polovicu Bulldogs, na dohľad od našej endzóny. Prvé tri pokusy však neboli úspešné a až 4th down premenili Monarchs na touchdown a skóre bolo opäť na strane Monarchs 18:13. Takto, aj kvôli neúspešnému PAT (toto bol celkovo problém v juniorskej lige), skončil prvý polčas.

23004453_10212291259709903_8405016122737467693_o

Druhý polčas začali Bulldogs v útoku a po troch pokusoch opustili ihrisko puntom. Bohužiaľ akosi nepreniesli útočnú silu z prvého polčasu do začiatku druhého. Monarchs naopak, aj po sérii rôznych flagov a prehreškov sa postupne “prekúsali” až k našej endzóne a podarilo sa im skórovať a dokonca aj potvrdiť touchdown a upraviť skóre na 25:13.

Tento drive odčerpal väčšinu času z druhého polčasu a keď následný drive Bulldogs nedokázali pretaviť do skórovania, zápas skončil porážkou Bulldogs 25:13. Na druhej strane treba uznať, že najmä prvý polčas bol zo strany Bulldogs, hlavne útoku, veľmi vydarený, čo dáva nádej do bojov o tretie miesto.

 

Zaujímavosťou turnaja bolo, že finalista Žilina Warriors nedokázali skórovať v oboch zápasoch ani bod. Uzdravenie ich quarterbacka bude kľúčové pre finálový zápas, aby mal tento zápas aspoň ako taký náboj. Kľudne by sa mohlo stať, že boj o tretie miesto by bol tým pádom divácky atraktívnejší zápas.

 

Finálový turnaj sa odohrá 12.11.2017 od 14:00 na rovnakom štadióne v Bratislave a pevne veríme, že prídete našich juniorov povzbudiť.

 

Partneri