PREVIEW BULLDOGS – KNIGHTS

23456629_294695774382943_2490296762571633836_o
06.04.2018

PREVIEW BULLDOGS – KNIGHTS

 

V sobotu nám začína nový ročník Slovenskej futbalovej ligy a Trnava Bulldogs je jedným z jej favoritov. Po piatich rokoch účasti v Českej lige amerického futbalu (ČLAF) budú Bulldogs, z rôznych dôvodov, hrať len jednu ligu a to domácu súťaž SFL. Tento ročník bude tak trochu kópiou ročníka z pred dvoch rokov, kedy sa ligy nezúčastnili bratislavskí Monarchs. Rozdiel medzi týmito dvoma ročníkmi je len v tom, že tento rok Monarchs dostali povolenie nehrať ligu a to na vlastnú žiadosť, keďže sa chcú sústrediť na svoje účinkovanie v AFL (pozn. red. Najvyššia rakúska liga – Monarchs zatiaľ prehrali svoje dva úvodné zápasy). Účastníkmi tohoročnej SFL sú teda, okrem Bulldogs, Nitra Knights, Cassovia Steelers, Zvolen Patriots a Žilina Warriors.

 

Bulldogs po veľmi turbulentnej sezóne v roku 2017 museli pristúpiť nielen k opusteniu Českej ligy, ale aj začať s prebudovaním celého tímu. Napriek tomu vstupujú Bulldogs do novej sezóny ako jeden z favoritov na titul, spolu so žilinskými Warriors. Netreba však zabúdať aj na Patriotov zo Zvolena, ktorí sa vždy snažili mútiť vodu. Prekvapiť tento rok môžu všetky tímy. Pri neúčasti Bratislavy je súťaž výrazne vyrovnanejšia. Bulldogs okrem zmien v hráčskom kádri urobili zmenu aj na trénerskom poste a novým trénerom je James Lee Sutton, ktorý priniesol do tímu novú náladu, koncept a silnou mierou sa presadzuje za znovuvybudovanie dobrého mena Bulldogs a kvality programu. Uvidíme, či sa podarí Bulldogs naladiť na víťaznú vlnu. Už minulý rok sa Bulldogs v SFL darilo, napriek veľa zraneniam, ktoré počas roka utrpeli a jediné výhry zaznamenali len v SFL, keď v ČLAF skončili absolútne poslední bez zisku jediného víťazstva. Minulý rok ich systém ligy postavil v semifinále proti Bratislave a tak im účasť v Slovak Bowle unikla. Žilina Warriors už dlho túži zaznamenať nejaký úspech, no vždy zostali tesne pred prvým miestom, keď pri ich dvojnásobnej účasti v Slovak Bowle podľahli Bulldogs a Monarchs. Žilina určite cíti príležitosť tento rok a aj rozlosovanie ligy im dáva dobrý los, keď ako jediný tím hrajú vždy len dva zápasy po sebe a potom majú oddych. Určite urobia všetko preto, aby sa ligu bez Monarchs a s teoreticky oslabenými Bulldogs pokúsili vyhrať.

 

Prvý zápas čaká Bulldogs na domácej pôde, na Slávii a to už túto sobotu 7.4.2018 o 14:00 proti Nitre Knights. Čo môžeme čakať od tohto zápasu? To je naozaj dobrá otázka. Podľa informácií, ktoré sú verejne dostupné, opustil Nitru ich minuloročný QB Martin „Guru“ Gruy a tak je otázne, kto bude hádzať za Knights. Rovnako aj Bulldogs prišli o Borisa Bútoru, ktorý sa rozhodol si dať pauzu od futbalu. Preto je otázne k akej zmene pristúpia oba tímy na ofenzívnej strane. Je možné, že oba tímy sa predstavia s úplne novými ofenzívnymi schémami a budú sa snažiť súperov prekvapiť. Bulldogs v tomto smere budú určite čerpať z bohatých skúseností a väčšej „vyhratosti“ v ťažkých zápasoch. Určite to bude ich najväčšia zbraň v ceste za ďalším domácim titulom. Keď už sme načrtli otázku Quarterbackov oboch tímov, tak v Trnave sa o toto miesto pravdepodobne pobijú Jakub Lenovský, ktorý ukázal potenciál v juniorskej lige a Marek Daniš, v ktorého prospech hovoria skúsenosti, ktoré nazbieral počas niekoľkých rokov hrania, či už ako smolenický Eagel alebo Bulldog. Necháme sa prekvapiť, v prípravných zápasoch dával tréner Sutton a OC Marián Fečko príležitosť rovnako obom. Nitra je v tomto ešte viac otázna, takže ak nechceme hádať, nebudeme sem písať žiadne predpoklady a radšej počkáme do prvej ofenzívnej hry Nitry Knights.

 

Na druhej strane lopty je predpoklad oveľa väčšej dominancie Bulldogs, kde stálice ako Vittek, Synak, Fančovič, Balog, Dobrovodský, doplnia ďalší hráči. Defenzíva Bulldogs by mala dominovať zápasu a zastaviť útok Nitry v dostatočnej miere, aby útok Bulldogs zaznamenal dosť bodov a Bulldogs mohli bez problémov tento zápas vyhrať. Je pravda, že aj v defenzíve Bulldogs zaznamenali pár odchodov a zranení, no stále je možné, že ich defenzíva bude dosť dobrá na to, aby Nitru takmer k ničomu nepustila. Dvojica trénerov Zachar – Iro intenzívne pracovala s hráčmi, aby ich pripravila na nosnú úlohu v tíme Bulldogs. Nitra je rovnako otázna aj na strane defenzívy, keď stratili svojho lídra Mareka Rumana, ktorý prestúpil do Bratislavy Monarchs. Uvidíme, s čím Nitra vyrukuje na útok Bulldogs a ako sa jej bude dariť zastavovať útočné pokusy „Trnavákov“.

 

Jednoznačným pozitívom tohto zápasu je, že konečne začne liga. Tešíme sa, že Vás môžeme opäť privítať na atletickom štadióne na Slávii.

 

!!GO BULLDOGS GO!!

 

Partneri