BULLDOGS ZDOLALI PATRIOTS V POSLEDNEJ MINÚTE

25.04.2018

Po prehre z posledného kola sa Bulldogs pripravovali proti Zvolenu. Otriasť sa z takej prehry, akú Bulldogs absolvovali, nebolo ľahké, najmä ak od začiatku vedeli, že im bude chýbať zranený #31 Lukáš Vittek a kvôli iným povinnostiam aj #53 Matej Fridrich, teda dve opory defenzívy. Na strane útoku sa neukázal #86 Michal Lorincz, takže aj útok zaznamenal oslabenie. Absencia Vitteka, ako long snapera sa neskôr v zápase ukazovala, ako dosť podstatný problém.

Zvolen nastupoval omladený o chalanov z juniorského tímu a po prehre so Steelers, bez skórovania bodu, sa chceli pred domácimi fanúšikmi isto vytiahnuť.

Coin toss vyhrali Bulldogs a odmietli právo voľby a teda volili v druhom polčase. Prirodzene išiel na loptu Zvolen. Hneď prvý drive sa Bulldogs podarilo zastaviť po ich troch útočných pokusoch a Pats puntovali. Bohužiaľ ani Bulldogs sa v útoku nedarilo a tiež išli na punt. Zlý snap #97 Juraja Baloga, ktorý na tejto pozícii nahradil práve absentujúceho #31 Lukáša Vitteka, neumožnil dobrý punt a Pats zaľahli pred našou endzónou. Bohužiaľ hneď z následného behu sa Zvolenu podarilo dostať šišku do endzóny a Bulldogs prehrávali 0:6. Horší začiatok zápasu si Bulldogs nemohli ani predstaviť. Patriots nepotvrdili touchdown a tak sa skóre nemenilo. Útok Bulldogs občas passom, občas behom, ale aj za pomoci faulov Patriots posunuli loptu až na polovicu Patriots, ale tam nedokázali skonvertovať ani štvrtý down, keďže sa rozhodli nekopať field goal. Kvalita special teamov, najmä field goal formácie nebola príliš veľká, aby sa tréneri mohli na tento prvok hry spoľahnúť. Útok Patriots sa snažil posúvať loptu primárne behom, čo sa obrane Bulldogs v tomto drive darilo eliminovať a tak donútila súpera k puntu. #39 Jakub Melichár vrátil punt takmer na polovicu súpera, a tak náš útok dostal opäť príjemnú field position. Neskompletované 3 prihrávky, potom ako #34 Jakub Fančovič získal nové 4 pokusy,  či už z dôvodu na strane quarterbacka alebo receiverov, donútili Bulldogs puntovať. Takto skončila prvá štvrtina.

V útoku Patriots nepredviedli nič moc a naopak, #22 Srdan Dragaš zachytil prihrávku zvolenského quarterbacka #22 Maroša Bžocha a tak svojím interception dal možnosť Bulldogs ísť do útoku. A hneď z ďalšej akcie sa podarilo #7 Jakubovi Lenovskému  prihrať 41 yardovú “bombu” na voľného #24 Martina Synaka, ktorý skončil yard pred endzónov. Následne #34 Jakub Fančovič dokázal pretlačiť loptu cez “chumel” zvolenských hráčov do endzóny a vyrovnať na 6:6. Následné PAT bolo úspešné a Bulldogs išli do vedenia 6:7. Do polčasu už dominovali relatívne dobré obrany a chyby v útokoch na oboch stranách.

23549978_294698931049294_1594146263867915161_o

V druhom polčase išli na loptu Bulldogs. Ako štandardne túto sezónu, sú pre Bulldogs tretie štvrtiny zatiaľ najhoršie. Útok nepredviedol nič, dvoma behmi, ktoré skončili tam kde začali, potom pokusom o pass, ktorý však nebolo na koho hodiť a tak sa QB rozhodol bežať sám, skončil náš drive hneď po troch pokusoch puntom. Súper išiel na loptu a teraz si slabšiu chvíľu vybrala obrana Bulldogs. Outside runy súpera, ktoré si zvolil ako taktiku do druhého polčasu, ničili trnavskú obranu. Tá sa buď nevedela prebrať, alebo dostatočne rýchlo zareagovať a dovolila súperovi sa postupne dostávať k našej endzóne. Svetlým momentum bol pekný moment #73 Mateja Krála, ktorý ako nováčik pekne udržal v jednej hre contain a dokázal tacklovať súpera pre stratu yardov. Bohužiaľ súperovi sa, aj napriek tomuto momentu, podarilo skompletovať jednu z mála prihrávok za zápas a to konkrétne na #44 Petra Šťastného, ktorý je ich najlepší widereceiver. Súper sa dostal na dostrel našej endzóny a chýbalo mu 10 yardov do touchdown. Síce sa našej obrane podarilo niekoľkokrát zastaviť súpera a takmer zachytiť interception, ale nakoniec víťazne z tohto drivu vyšiel Zvolen. Prihrávkou na #80 Kevina Doboša, ktorý využil výškovú a váhovú prevahu voči nášmu #84 Tomášovi Krajčovičovi, skórovali touchdown a potvrdili ho úspešným PAT. Skóre sa prehuplo na stranu Pats 13:7. Čo bolo v tomto momente veľmi dôležité, že Bulldogs nezložili zbrane, neupadli na duchu a ďalej bojovali, cítili šancu, že by mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Presný opak v súboji s Košicami. V následnom útoku Bulldogs hľadal #7 Jakub Lenovský 42 yardovou bombou #24 Martina Synaka, ktorý ukážkovo zabojoval a napriek tomu, že cornerback Zvolena loptu takmer zachytil, rozhodcovia prisúdili catch nášmu hráčovi. My sme sa tak dostali veľmi blízko k skórovaniu, no bohužiaľ aj drop #8 Jimmieho Suttona III neprispel k tomu, že by sa nám podarilo vyrovnať skóre. Keďže pokus o field goal bol neúspešný, skóre sa vôbec nemenilo. Bulldogs, ale stále bojovali a mali chuť vyhrať.

V poslednej štvrtine začínal útok Patriots a bolo na obrane, aby zapla a zastavila súpera. Tá síce dovolila 1st down, ale nakoniec musel súper puntovať, keď sa v obrane pekne predviedli #71 Adam Štrbík a #30 Martin Virág. Útok Bulldogs začal síce nevydareným behom, ale následne #34 Jakub Fančovič zachytil prihrávku a dokázal dobehnúť až na 25 yardov na polovici súpera. #7 Jakub Lenovský si potom nechal pri read option loptu a získal ďalší 1st down na súperových 14 yardov. Bulldogs sa postupne zakusovali do súpera. Prvý catch si zaknihoval aj hrajúci tréner #8 Jimmie Sutton III a Bulldogs sa pomaly blížili k tak veľmi chcenému vyrovnaniu. Po pár nevydarených pokusoch po zemi či vzduchom, si opäť loptu nechal #7 Jakub Lenovský a za pomoci dobrého bloku #82 Tomáša Němca sa mu podarilo dostať šišku do endzóny. Touchdown Bulldogs a vyrovnanie na 13:13. Stále mohli ísť Bulldogs do vedenia, no to by sa im muselo podariť premeniť PAT. To sa však nepodarilo a chválabohu prekvapenému hráčovi Zvolena, ktorý si neuvedomil, že po zblokovanom PAT mohol postupovať proti našej endzóne takmer sám, sa skóre už nezmenilo. Skóre sa nezmenilo ani z následného útoku Pats a až prišla takmer minúta do konca, kedy sa stala asi najkrajšia akcia zápasu. #7 Jakub Lenovský  napriahol, hodil loptu a #82 Tomáš Němec zachytil veľmi ťažký catch v endzóne súpera. Touchdown, vedenie Bulldogs a zúročenie snahy Bulldogs zvrátiť vývoj zápasu na svoju stranu. Zároveň zafungovalo aj potvrdenie touchdownu a Bulldogs išli do vedenia 13:20. Obrana zapla a zastavila súpera a do konca zápasu mu už nič nedovolila.

Bulldogs sa teda dokázali oklepať z nešťastnej prehry so Steelers a uhrali víťazstvo na súperovom ihrisku. Okrem toho, že napriek víťazstvu, majú čo zlepšovať v každej fáze hry, útoku, obrane aj special teamoch, je veľmi dobré, že ukázali “srdce” a túžbu za víťazstvom. Dvakrát prehrávali a dvakrát dokázali otočiť skóre a strhnúť výhru na svoju stranu. Teraz má liga voľno a 6.5. privítajú Bulldogs na domácej pôde na Slávii ašpiranta na titul, Warriors zo Žiliny. Tí podľahli, zatiaľ neporazeným, Steelers 21:6 a určite si budú chcieť napraviť chuť!

FOTO: keďže zo zápasu nemáme fotky, tie čo sú v článku sú len ilustračné.

 

Partneri