STEELERS PRVÝ KRÁT PORAZILI BULLDOGS

1
25.04.2018

Bohužiaľ sme minulý týždeň nedokázali kvôli vyťaženosti napísať článok k nášmu zápasu s Cassoviou Steelers a ani preview zápasu vo Zvolene, za čo sa fanúšikom ospravedlňujeme. Aspoň v krátkosti sa vrátime k zápasu so Steelers a potom sa naplno vrhneme na náš posledný zápas, v ktorom Bulldogs urvali výhru proti Patriots.

Steelers sa tento rok posilnili o kamarátov spoza východnej hranice a až 12 hráčov z Ukrajiny prišlo do malého Ríma. Oba tímy sa poznali z minulosti a v každom zápase vždy dominovala Trnava. Veď Košice ešte neskórovali proti trnavskej obrane ani bod a všetky doterajšie zápasy prehrali. Papierové predpoklady sa napĺňali hneď od začiatku zápasu.

18

Na loptu išli Steelers a po troch pokusoch hodil ich quarterback loptu do náručia #33 Petra Dobrovodského. Bulldogs následne začínali na súperovej polovici. Náš útok však nepredviedol nič a ani na 4 down sme nezískali novú sériu downov. Košice teda išli do útoku. “3 a von” sa opakoval aj teraz. Náš útok začínal na našej polovici a v druhom pokuse sme bohužiaľ fumbovali (prvý z viacerých), pričom loptu zaľahli Steelers. Skvelou hrou sa v druhom downe Košíc zaskvel náš DE #53 Matej Fridrich, ktorý vrátil Steeleres o 10 yardov svojím tacklom runningbacka Steelers. Field goal, ktorý rezultoval z tohto driveu Steelers nepremenili a teda ani skóre sa nemenilo napriek výhodnej field position pre hosťujúci tím. Lenže aj trnavský útok bol vyhnaný z ihriska neslávnym “3 a von”. Hneď v nasledovnom drive Steelers udrela obrana Bulldogs, keď prihrávku Košíc zachytil nádejný cornerback Bulldogs #84 Tomáš Krajčovič a dosiahol tak svoje prvé pick-six. Následné PAT sme premenili a viedli 7:0. Ďalší útok Steelers skončil puntom, ktorý vrátil #24 Martin Synak až na 20 yardov Steelers. Tak skončila prvá štvrtina.

6

Druhú štvrtinu začal náš útok a konečne to ako tak zafungovalo. Po niekoľkých pokusoch po zemi aj vzduchom sa podarilo nadviazať spojenie Lenovský – Lorincz a druhý menovaný #86 Michal Lorincz zachytil v endzóne prihrávku. Pat bolo opäť úspešné a dostali sme sa do vedenia 14:0. V tejto fáze hry sme viac či menej dominovali zápasu a aj napriek tomu, že náš útok nehral bohvie ako skvele, obrana a special tímy to podržali a Košiciam sme nič nedovolili. Druhá štvrtina sa ďalej niesla v znamení obrán a stratených lôpt. Bulldogs môže mrzieť nevyužitá pozícia na 10 yardoch súpera, ktorú získal náš punt return team. Bohužiaľ ani na 4 pokusy sme nedokázali dostať loptu do endzóny a bol to jeden z momentov, kde sa začal lámať zápas. Hneď v následnom drive ukázali Košice potenciál smerom k passovej hre a aj aj napriek faulom sa im darilo posúvať loptu vzduchom. Tak skončil prvý polčas.

Druhý polčas ako keby vybehli na ihrisko iné tímy. Bulldogs hrali s presvedčením, že už sa nič nemôže stať a zápas majú vo vrecku, za to Steelers počas prestávky do seba vliali živú vodu. Hneď z druhej akcie sme sa dopustili fumble, ktorý zaľahli Steelers. Košice sa dostali až na “dokop” našej endzóny a prvýkrát skórovali body, konkrétne field goalom. Stav bol 14:3. V našom ďalšom útočnom drive sme opäť fumblovali a Košice začínali na 20 yardoch a krásnym behom #10 Romana Boguslavskyiho sa dostali na našich 5 yardov a 4 nové pokusy. Ďalším behom rovnakého hráča útok Steelers skóroval touchdown, definitívne preniesol momentum zápasu na svoju stranu a Bulldogs sa nestíhali čudovať. Aby toho nebolo málo, tak v následnom  drive fumboval náš quarterback a Košice doniesli loptu do endzóny. Po troch našich útočných driveoch bol stav 14:17. Na Bulldogs padla deka a síce sa im podarilo dvakrát zastaviť ďalšie útoky Steelers, no útok Bulldogs nepredviedol nič. Steelers boli na víťaznej vlne a podarilo sa im to potvrdiť, keď zachytený pass #80 Andrizynom Turyanytsyanom znamenal ďalší, tentoraz 52 yardový touchdown. Bulldogs prehrávali 14:23 (Touchdown ale nebol potvrdený). Defacto tým skončila 3. Štvrtina. Pre Bulldogs ako z hororu. Dostali 23 bodov, trikrát stratili loptu. Proste celé zle.

15

V poslednej štvrtine sa striedal jeden útok za druhým a nič z toho, až kým Bulldogs nehodili interception, ktorý vrátil hráč Steelers #53 Ivan Gorvat na našu 20 yardovku. Košice opäť prihrávkou na hráča č. 80 využili túto príležitosť a zvýšili svoj náskok na 14:30. Bohužiaľ v tejto fáze už ani sami Bulldogs neverili v obrat a dokázali skóre korigovať v samotnom závere , keď po kurióznom odraze lopty sa v súperovej endzóne k nej dostal #34 Jakub Fančovič a znížil konečný stav na 20:30. Prvé body Košíc proti Trnave, Prvé otočenie skóre Košíc proti Trnave a prvá výhra proti Trnave. To je v podstate vizitka tohto zápasu. Bulldogs si nechali ujsť vyhraný zápas medzi prsty a namiesto toho, aby boli na čele tabuľky, dali nadýchnuť tímu z východu Slovenska. Snáď sa vývoj základnej časti nakoniec ukáže ako úspešný pre Bulldogs.

 

Partneri