STATE OF BULLDOGS / RUBRIKA: SPRÁVA O STAVE BULLDOGS

Bulldogs-Warriors_Pribila-2
07.07.2018

Hello, Bulldog Fans

 

Ahojte Bulldogs Fans,

 

What a pleasure it is to write to you all from the Head coaches position regarding the Trnava Bulldogs American Football Club. With the regular season done and winning our semi-final game, the Trnava Bulldogs are now headed to the 2018 Slovak Bowl Championship.

S veľkou radosťou Vám píšem z pozície hlavného trénera Trnava Bulldogs. So základnou časťou za nami a po výhre v semifinále mieri Trnava Bulldogs do Slovak Bowlu 2018.

 

I am extremely proud of the entire team and the effort given by the players, coaches and club management. As the we all prepare and set our mind(s) on completing the mission to be Slovak American Football Championships, I would like to write to you all about the consistent work being done to build the Trnava Bulldogs into a well rounded American Football organization.

Som extrémne hrdý na celý tím a snahu vynaloženú hráčmi, trénermi a manažmentom klubu. Ako pripravujeme naše mysle na splnenie misie, ktorou je byť Majstrom Slovenska, chcel by som Vám napísať o konzistentnej snahe, ktorú odvádzame, aby sme z Trnava Bulldogs vybudovali všestrannú organizáciu amerického football-u.

 

To begin, the organization has been working to improve it’s American Football foundation in Trnava by developing and getting more young athletes starting at the age of 15 with our Juniors program. The Juniors American Football Club is currently in their early training phase once a week and developing new skills. The reason for starting athletes early at this age in Football is to help their bodies acclimate and be conditioned for a sport like American Football. American Football is a sport that athletes most be strong, physical, smart and athletic. We want to assist the athletes and help develop those skills as well as improve their over all knowledge of the sport. Athletes who are in better condition and have a higher football I.Q make better decisions on the football field, which can help limit mistakes and the risk of any serious injury.

Na začiatok, naša organizácia pracuje na zlepšení samotnej základne pre americký football v Trnave, získaním a vychovávaním viacerých mladých hráčov vo veku od 15 rokov naším juniorským programom. Juniorský tím momentálne pracuje na zlepšovaní svojich schopností v prvej tréningovej fáze, s tréningami raz za týždeň. Dôvod prečo začíname s hráčmi v tomto mladom veku je, aby sme ich telám pomohli prispôsobiť sa a získať kondíciu pre šport, akým je americký football. Americký football je šport, v ktorom hráči musia byť silní, fyzickí, múdri a atletickí. Chceme podporovať hráčov a pomôcť im získať tieto schopnosti, ako aj zlepšiť ich znalosti o tomto športe. Hráči, ktorí sú v lepšej kondícii a majú vyššie footballové IQ robia na ihrisku lepšie rozhodnutia, čo pomáha minimalizovať ich chyby a riziko vážnejšieho zranenia.

 

My goal as Head Coach is to always protect and prepare the athletes to the top possibility. This means teaching athletes the prepare methods of stretching, training and American Football strategy. Often times athletes want to play fast and make plays, which is a good thing. However, implying prepare technique, usage of football mechanics and a basic understanding of American Football will help and improve the athletes chances of being an effective player. In my perspective athletes need to learn and understand the game of American Football before jumping into the sport, however it is not a complicated sport but yet still it is a contact sport. I do not only count my success as a coach by wins and losses but also by the number of injured players. There are multiple ways to achieve success and I believe that developing young athletes as well as improving their Football I.Q is the begin stage to success.

Mojím cieľom ako hlavného trénera je ochrániť a pripraviť hráčov na hranici ich možností. To znamená učiť hráčov správne metódy strečingu, trénovania a stratégie v americkom footballe. Hráči chcú často hrať rýchlo a mať tackle, čo je dobré, avšak aplikovaním správnej techniky, footballovej mechaniky a základného pochopenia amerického footballu im pomôže a zvýši ich šancu byť efektívni. Podľa môjho názoru musia hráči najprv pochopiť americký football, než môžu začať hrať, nie je to komplikovaný šport avšak stále je to kontaktný šport. Nerátam moje úspechy, ako hlavného trénera, len víťazstvami a prehrami, ale aj počtom zranených hráčov. Je viacero spôsobov ako byť úspešný a ja verím, že vychovávanie mladých hráčov ako aj zvýšenie ich footballového IQ je základom úspechu.

 

In the near future I wish for the Trnava Bulldogs Juniors program to be the 2nd step into developing athletes for American Football. As the Bulldogs organization counties to improve, including a youth Flag Football program will be a golden step in the right direction for all of Trnava Bulldogs American Football organization. The sooner… The better… has to be the mindset for coaches and players when it comes to preparing and playing American Football. More athletes will want to play once the opportunity is provided/presented. American Football is a safe sport for everyone, your body type or size does not matter if you are physically capable.

Dúfam, že v blízkej budúcnosti sa juniorský program Trnava Bulldogs stane 2. krokom vo vývoji hráčov amerického footballu. Ako sa organizácia Bulldogs zlepšuje, vybudovanie mládežníckeho Flag Football programu by bolo správnym krokom, ktorý by mal cenu zlata pre Trnava Bulldogs. Čím skôr, tým lepšie… musí to byť mottom každého trénera a hráča, čo sa týka pripravovania a hrania amerického footballu. Viac záujemcov bude chcieť hrať, ak im bude poskytnutá a prezentovaná príležitosť. Americký football je bezpečný šport pre všetkých, ak ste fyzicky schopný, nezáleží na Vašej veľkosti alebo type tela.

 

As always it is my pleasure to share and provide updates on the Trnava Bulldogs American Football Club. We hope to see more friends and fans supporting the Bulldogs in next weeks 2018 Slovak Bowl.

 Ako vždy je mojím potešením podeliť sa o novinky v klube Trnava Bulldogs. Dúfame, že uvidíme viac priateľov a fanúšikov podporovať Trnavu Bulldogs v budúco týždňovom Slovak Bowle 2018.

 

Thank You,

Coach Sutton

 

Ďakujem,

Coach Sutton.

 

Partneri