ZAČÍNA JUNIORSKÁ LIGA

22046884_1648675478496265_4687469001518500915_n
28.09.2018

 

30.09.2018 sa na domovskom ihrisku Bulldogs, na Energu (Sibírska 1, Trnava) uskutoční prvý zo štvorice turnajov základnej časti juniorskej ligy v americkom futbale. Ako minulý rok aj tento rok sa v lige predstavia štyri tímy. Bratislava Monarchs, ako obhajca titulu, Žilina Warriors ako druhý z minulého ročníka, Bulldogs, ktorí obhajujú tretie miesto a zvolenskí Patriots. Patriots sú tento rok tímom poskladaným z hráčov domáceho Zvolena, Nitry a Košíc.

Napriek tomu, že juniorské tímy sa vždy menia rok čo rok a ich herná úroveň je otázna, tak naďalej najvážnejší kandidát na zisk titulu a jeho obhajobu sú Panovníci z Bratislavy. Ich program je dlhodobo najúspešnejší. Z ďalších troch je veľmi ťažko dedukovať, akú silu majú. Dovolím si tvrdiť, že to môže byť naozaj veľmi vyrovnané. Warriors sa síce ako tím vyskladali na posledné chvíľu, ale dokázali byť vždy súperom, ktorý trápil ostatné tímy. Patriots sa posilnili o hráčov z iných tímov, čo môže byť pre všetkých motivácia k tomu, že si zahrajú. Otázne je, koľko dokázali spolu natrénovať a koľko týchto hráčov už hralo seniorskú ligu. Bulldogs majú práve niekoľkých hráčov, ktorí tento rok získali titul v domácej SFL a prinášajú do juniorky skúsenosti a disciplínu. Jakub Lenovský na pozícii quarterbacka je isto lepší ako minulý rok.

Liga sa bude hrať systémom turnajov, teda v jeden deň odohrajú tri tímy zápasy každý s každým. V základnej časti budú štyri turnaje:

30.9. v Trnave, kde sa predstavia domáci Bulldogs a Monarchs z Bratislavy spoločne so Zvolenom.

7.10. sa uskutoční turnaj v Žiline za účasti domácich Warriors, Monarchs a Patriots.

21.10. bude turnaj pod Pustým hradom a sily si zmerajú domáci Zvolen, Žilina a Trnava

28.10 sa uskutoční posledný turnaj základnej časti a privíta ho Bratislava za účasti Bulldogs a Warriors.

Finálový turnaj sa uskutoční 4.11.2018 a miesto sa zvolí na konci súťaže, pravdepodobne podľa umiestnenia jednotlivých tímov.

Turnaj v Trnave začína otváracím zápasom o 14:00 a domáci Bulldogs sa predstavia proti zvolenským Patriots. Minuloročná bilancia dopadla 1:1 s lepším skóre pre Bulldogs. Keďže však tím Zvolena bude úplne iný ako minuloročný, nedá sa vôbec brať do úvahy tento výsledok.

Druhý zápas, ktorý začne o 15:15, obstarajú Patriots a Monarchs. Veľkým favoritom, ako v celej lige sú Bratislavčania, ktorí ešte v juniorskej lige neprehrali. Dá sa očakávať, že sa tak nestane ani v tomto zápase.

Posledný zápas trnavského turnaja bude v podaní dlhoročných rivalov, Monarchs a Bulldogs. Zápas začne 16:30. Napriek tomu, že Bulldogs prehrali oba minuloročné zápasy, jediný dokázali s Monarchs hrať aspoň ako tak vyrovnaný zápas a to na poslednom turnaji v Bratislave. Snáď sa im podarí nadviazať na tento výsledok už túto nedeľu.

Juniori sú vždy budúcnosťou každého športu a to nielen amatérskeho. Pevne veríme, že práca s nimi prinesie výsledky aj pre americký futbal na Slovensku a že tento ročník bude ešte lepší ako minulý.

Partneri