PREVIEW BITTERS LIGY – 1. ČASŤ

01.04.2017

Preview BITTERS ligy 2017 –  prvá časť.

 

Trnava BULLDOGS obsadila v ČLAF 2016 bronzovú priečku a skončila hneď za pražskými účastníkmi ligy. Od postupu do finále delil Trnavu rozdiel jedného zápasu. Dalo by sa hovoriť o domácej prehre s Lions v strede sezóny alebo o predposlednom zápase v Pardubiciach. To všetko je už však za nami. Trnava nezastaviteľne kráča tvárou vpred Bitters lige 2017 a ambície sú vysoké.

 

Prvým súperom Trnavy bude už túto nedeľu 2.4.2017 tím Pardubice STALLIONS. Hrať sa bude na ihrisku súpera. Žrebci, ako si sami hovoria, tento rok vsadili na zahraničné posily tak, ako už i minulú sezónu. Tento rok uvidíme na poste QB Reggie Langford. Ten prišiel po rozhovoroch s Kendralom Ellisonom, ktorého asi nemusím predstavovať (MVP DEFF ČLAF2017). Reggie s Kendralom spolu hrali v Hamburgu. Slovo dalo slovo a organizačný tím Stallions angažoval Reggieho, ktorý na American River College získal dvakrát titul a so Sterling College zase získal konferenčný titul. Sám o sebe hovorí, že dokáže súperov potrápiť hodom i behom. Druhou posilou je Michael Lindsey, ktorého si pritiahol už spomínaný QB Langford. Nikoho teda neprekvapí, že Michaela uvidíme na pozícii WR/DB. Michael hrával tak isto na American River College a potom odišiel hrať za Capital City Fury. Na rozdiel od jeho spoluhráča však nemá skúsenosti s futbalom v Európe. Zaujímavé budú i jeho kvality na strane deffense. Táto dvojica sľubuje zvýšenie kvality pardubického útoku. Tak isto budeme môcť vidieť posun Davida Holuba, ktorý bol nominovaný na Objav roku. Trpkou správou pre Žrebcov je odchod útočnej dvojice Plaček, Wajtr. S nimi odišli i nejakí hráči z offense a deffense. V radách Pardubíc teda uvidíme aj juniorov. Bude to stačiť na vysnívaný CZECH BOWL?

 

8.4.2017 uvidíme v Trnave obhajcu titulu, a to PRAGUE BLACK PANTHERS. Naposledy si Panteri odniesli z Trnavy svoju prvú prehru proti BULLDOGS. Veríme, že tento trend bude naďalej pokračovať. BLACK PANTHERS prídu ale na tento zápas úplne iní, ako ich poznáme. Svoju cestu v AFL sa rozhodli ukončiť. Nahradili ju však účasťou v Európskom pohári. Manažment PBP sa vyjadril tak, že cieľom na tento rok je ukázať jasnú dominanciu, na ktorú sme boli u tohto tímu zvyknutí. Najväčšiu zmenu uvidíme na poste head coacha, kde sa predstaví Jesse Thompson. Ten má za sebou 14 ročné skúsenosti. Trénoval všetky možné pozície a okrem detí aj všetky vekové kategórie. V Prahe bude mať na starosti hlavne obranu a bude sa starať o celkový chod tímu. Obrana Panthers má však ešte jedno eso v rukáve. Ním je Matt Viñal, ktorý sa zdá byť tacklovacou mašinou. Vídať ho budeme na pozícii strong safetyho. Univerzitnú kariéru strávil na University of Nevada Las Vegas, ktorá hrá I. divíziu. Ako väčšina importov, je univerzálny a je možné, že sa bude motať i v útoku. Za zmienku stojí jeho účinkovanie v americkej Arena football league, hral za tím z Las Vegas. Prestupové posily sú už vyššie spomínaný Plaček, Wajtr a k nim sa pridá offensive lineman Vácha.  Útok bude z postu QB dirigovať Ján Dundáček. To, ako Pantery berú vážne celú ligu, je vidieť na dnešnom výsledku 27:9, v otváracom zápase ligy, a to rekapitulácii CZECH BOWLU 2016.

 

Týždeň po Panthers, teda 15.4.2017, sa môžete tešiť na ďalšiu bitku o každý yard, a to opäť v Trnave. BULLDOGS privítajú Ostrava STEELERS. Tí štartujú z role outsidera, keďže v ČLAF 2016 obsadili posledné miesto, a to s bilanciou 1-9. Preto ostravskí zavelili na zmenu. A tie sa stali poriadne. Na poste offensive koordinátor uvidíme Lukea Wildunga, ktorý bude nastupovať ako WR/LB. Na vysokej škole bol zvolený do All-Amercia teamu ako WR/TE. Minulú sezónu absolvoval tréning na takmer všetky pozície.  Ďalším americkým trénerom-hráčom je Garreth Griffeth, ktorý bude zastávať post deffensive koordinator a jeho primárnou pozíciou je DB/WR. Futbalu sa venuje už od svojich 5 rokov. Spolu s Wildungom chcú v Ostrave vybudovať ešte silnejšiu a kvalitnejšiu základňu pre futbal. Do Ostravy sa však okrem nadupaných importov vracajú aj staré hviezdy.  Víťazi z roku 2014 v ČLAF B, a to LB Walter Harazim, RB Jan Musil a DL Lukasz Nielaba. Tím očakáva návrat víťaznej aury. Aby ale Oceliari ukázali, že posila sa dá hľadať i na starom kontinente, tak ich lajny vystuží OL Poliak Michal Sysak a OL/DL Dán Jimmi Nannberg.  Poslednou posilou je Teemu Rantanen, ktorý je WR z prvej fínskej ligy. Na strane Oceliarov uvidíme i Objav roku 2016, a to RB Dominika Dvorského, ktorý nabehal 327 yardov. Zdá sa teda, že Ostrava bude mať národnostne najrozmanitejší tím. Uvidíme, ako sa trénerom podarí spojiť povahy toľkých národností pod jednu vlajku s názvom Ostrava STEELERS.

 

Týmto by som rád ukončil prvú časť Previewu k ČLAF 2017 – Bitters Liga. S druhou časťou sa prihlásime už čoskoro a predstavíme si v nej Prague LIONS a Příbram BOBCATS. Klasicky nezostáva nič iné, ako povzbudiť k fanúšikovskej podpore vašich obľúbených tímov a ich hráčov. Predovšetkým dávam do pozornosti domáce zápasy. Takže :  GO BULLDOGS GO!

 

Partneri